Bus Connexxion

Vier vervoerders dingen mee naar Noord-Holland Noord

Vervoerders Arriva, Connexxion, EBS en Syntus hebben een offerte ingediend voor de concessie Noord-Holland Noord. De nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 en heeft een duur van 10 jaar. De verwachting is dat de concessie in mei gegund zal worden. Momenteel wordt het busvervoer in dit gebied door Connexxion verzorgd.

Het gaat hier om het busvervoer in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en de exploitatie van de Texelhopper. Voor deze concessie is in totaal jaarlijks 19,1 miljoen euro beschikbaar.

Maatwerkvervoer

De provincie heeft voor Noord-Holland Noord gevraagd om reizigersgroei, maar ook meer tevreden reizigers. Daarvoor eist de concessieverlener maatwerk waarmee beter wordt ingespeeld op de vraag van reizigers en kleinschalige mobiliteitsoplossingen, en verder juist frequent en snel vervoer op de populaire lijnen.

In het definitieve Programma van Eisen (PvE) is ook opgenomen dat minstens de helft van alle bussen in 2025 zero emissie moet rijden. Duurzaamheid is dus belangrijk voor de vervoerder. Verder moesten de vervoerders in hun offerte aantonen dat ze zich voorbereiden op nieuwe betaalsystemen, zoals betalen met de smartphone en bankpas.

Uitstel

Eigenlijk sloot de inschrijfperiode voor deze aanbesteding al in december 2016. Na meerdere verzoeken voor extra tijd, besloot de provincie de inschrijftermijn dus nog enkele maanden uit te stellen. De provincie gaat de komende weken alle ingediende biedingen beoordelen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.