Cees Anker van Syntus bestelt BYD-bussen

Syntus bestelt 9 elektrische bussen voor Amersfoort en Almere

Syntus heeft negen elektrische bussen besteld voor de concessies provincie Utrecht en Almere. Daarvan zullen er twee worden ingezet in Amersfoort en de rest in Almere. Het zijn de eerste elektrische bussen die Syntus standaard in de dienstregeling gaat inzetten, al testte de vervoerder vorig jaar als proef een maand lang een waterstofbus tussen Arnhem en Apeldoorn.

De bussen worden geleverd door de Chinese busfabrikant BYD. De nieuwe, elektrische bussen zullen met ingang van de dienstregeling 2018 instromen. Om de bussen te testen en hiermee ervaring op te doen worden binnenkort wel al twee demobussen ingezet in Amersfoort. Er hebben namelijk nog niet eerder elektrische bussen gereden in deze twee plaatsen.

Impact milieu

“Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid de impact op het milieu te verminderen”, aldus Cees Anker, algemeen directeur bij Syntus. “Er is sprake van een sterk stijgende vraag naar elektrisch en emissievrij vervoer. Provincies, vervoerregio’s en rijksoverheid hebben afgesproken dat de nieuwe bussen die vanaf 2025 worden ingezet, alleen nog maar bussen zijn die vrij zijn van schadelijke uitlaatgassen. Met de aanschaf van deze elektrische bussen heeft Syntus de volgende stap gezet naar emissievrij vervoer. De inzet van deze elektrische bussen past bij de visie van Syntus als dochteronderneming van Keolis op duurzame mobiliteit.”

De concessie van Syntus voor het streekvervoer ging afgelopen december in en heeft een duur van zeven jaar. De nieuwe concessie in Almere start komende december en is gegund voor tien jaar. De vervoerder heeft voor beide concessies in de offertes al beloofd om met enkele elektrische bussen te gaan rijden. Zo wordt een begin gemaakt richting de afspraak dat in 2025 alle nieuwe bussen elektrisch moeten rijden. Ook BYD merkt dat de vraag naar elektrisch OV aantrekt. “Nederland is voor ons een belangrijke markt, aangezien het land vooroploopt als het gaat om duurzaam openbaar vervoer”, aldus Isbrand Ho, de managing directeur van de fabrikant.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Syntus bestelt 9 elektrische bussen voor Amersfoort en Almere | OVPro.nl
Cees Anker van Syntus bestelt BYD-bussen

Syntus bestelt 9 elektrische bussen voor Amersfoort en Almere

Syntus heeft negen elektrische bussen besteld voor de concessies provincie Utrecht en Almere. Daarvan zullen er twee worden ingezet in Amersfoort en de rest in Almere. Het zijn de eerste elektrische bussen die Syntus standaard in de dienstregeling gaat inzetten, al testte de vervoerder vorig jaar als proef een maand lang een waterstofbus tussen Arnhem en Apeldoorn.

De bussen worden geleverd door de Chinese busfabrikant BYD. De nieuwe, elektrische bussen zullen met ingang van de dienstregeling 2018 instromen. Om de bussen te testen en hiermee ervaring op te doen worden binnenkort wel al twee demobussen ingezet in Amersfoort. Er hebben namelijk nog niet eerder elektrische bussen gereden in deze twee plaatsen.

Impact milieu

“Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid de impact op het milieu te verminderen”, aldus Cees Anker, algemeen directeur bij Syntus. “Er is sprake van een sterk stijgende vraag naar elektrisch en emissievrij vervoer. Provincies, vervoerregio’s en rijksoverheid hebben afgesproken dat de nieuwe bussen die vanaf 2025 worden ingezet, alleen nog maar bussen zijn die vrij zijn van schadelijke uitlaatgassen. Met de aanschaf van deze elektrische bussen heeft Syntus de volgende stap gezet naar emissievrij vervoer. De inzet van deze elektrische bussen past bij de visie van Syntus als dochteronderneming van Keolis op duurzame mobiliteit.”

De concessie van Syntus voor het streekvervoer ging afgelopen december in en heeft een duur van zeven jaar. De nieuwe concessie in Almere start komende december en is gegund voor tien jaar. De vervoerder heeft voor beide concessies in de offertes al beloofd om met enkele elektrische bussen te gaan rijden. Zo wordt een begin gemaakt richting de afspraak dat in 2025 alle nieuwe bussen elektrisch moeten rijden. Ook BYD merkt dat de vraag naar elektrisch OV aantrekt. “Nederland is voor ons een belangrijke markt, aangezien het land vooroploopt als het gaat om duurzaam openbaar vervoer”, aldus Isbrand Ho, de managing directeur van de fabrikant.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.