Veolia moet 10.000 euro schadevergoeding betalen voor busongeval

Een buschauffeur van Veolia is door de rechter aangewezen als veroorzaker van een ongeluk dat op 25 oktober 2012 plaatsvond in Ittervoort. Op een kruising in het Limburgse plaatsje botsten een lijnbus van Veolia en een Belgisch bestelbusje op elkaar, waarna de chauffeur van de bus de macht over het stuur verloor en tegen een verkeerspaal reed. Al snel na het ongeluk werd duidelijk dat een van de bestuurders door rood gereden moet zijn, maar het werd maar niet duidelijk wie dat was.

De inzittenden van het Belgische bestelbusje waren ervan overtuigd dat het verkeerslicht bij hun op groen stond. Daarom zou de bestuurster van de bus van Veolia wel door rood moeten zijn gereden. Tijdens de zaak bij de kantonrechter riepen zij enkele getuigen op en die verklaarden ook dat de bus door rood was gereden.

Schadevergoeding

De twee inzittenden van het Belgische bestelbusje eisten een schadevergoeding van Veolia of de verzekeraar van de vervoerder. Eerder weigerden de twee allebei nog, maar op basis van de getuigenverklaringen heeft de kantonrechter in Roermond bepaald dat de chauffeur van de lijnbus het ongeluk heeft veroorzaakt. De chauffeur hield zich volgens de rechter niet aan de verkeersregels.

De twee slachtoffers krijgen als schadevergoeding ongeveer tienduizend euro voor materiële en immateriële schade. Verder draaien zij op voor de kosten van het proces, zo’n 1200 euro. Het ongeluk vond plaats op de Napoleonsbaan in Ittervoort. Daarbij raakten acht mensen gewond, waaronder ook de chauffeur van de lijnbus en de chauffeur van het bestelbusje. Vier van de slachtoffers moesten voor controle naar het ziekenhuis.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veolia moet 10.000 euro schadevergoeding betalen voor busongeval | OVPro.nl

Veolia moet 10.000 euro schadevergoeding betalen voor busongeval

Een buschauffeur van Veolia is door de rechter aangewezen als veroorzaker van een ongeluk dat op 25 oktober 2012 plaatsvond in Ittervoort. Op een kruising in het Limburgse plaatsje botsten een lijnbus van Veolia en een Belgisch bestelbusje op elkaar, waarna de chauffeur van de bus de macht over het stuur verloor en tegen een verkeerspaal reed. Al snel na het ongeluk werd duidelijk dat een van de bestuurders door rood gereden moet zijn, maar het werd maar niet duidelijk wie dat was.

De inzittenden van het Belgische bestelbusje waren ervan overtuigd dat het verkeerslicht bij hun op groen stond. Daarom zou de bestuurster van de bus van Veolia wel door rood moeten zijn gereden. Tijdens de zaak bij de kantonrechter riepen zij enkele getuigen op en die verklaarden ook dat de bus door rood was gereden.

Schadevergoeding

De twee inzittenden van het Belgische bestelbusje eisten een schadevergoeding van Veolia of de verzekeraar van de vervoerder. Eerder weigerden de twee allebei nog, maar op basis van de getuigenverklaringen heeft de kantonrechter in Roermond bepaald dat de chauffeur van de lijnbus het ongeluk heeft veroorzaakt. De chauffeur hield zich volgens de rechter niet aan de verkeersregels.

De twee slachtoffers krijgen als schadevergoeding ongeveer tienduizend euro voor materiële en immateriële schade. Verder draaien zij op voor de kosten van het proces, zo’n 1200 euro. Het ongeluk vond plaats op de Napoleonsbaan in Ittervoort. Daarbij raakten acht mensen gewond, waaronder ook de chauffeur van de lijnbus en de chauffeur van het bestelbusje. Vier van de slachtoffers moesten voor controle naar het ziekenhuis.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.