15 meter-bussen en nieuwe merknaam allGo voor Almere

Syntus gaat in de concessie Almere met een fors aantal 15 meter-bussen rijden. Als die concessie op 10 december van dit jaar ingaat heeft de vervoerder de grootste 15 meter-vloot in Nederland. “Met deze bussen kunnen we met de hoge frequentie de benodigde capaciteit waarborgen”, aldus vervoerder Syntus-Keolis. Ook zal hier worden gereden onder de merknaam allGo. 

Het gaat om bussen van busfabrikant MAN. De vervoerder gaat hoogstwaarschijnlijk rijden met negentig bussen van 15 meter en tien van 12 meter. Verder gaat de vervoerder hier ook rijden met zeven elektrische bussen van 12 meter, één elektrische midi-bus en twee Mercedes-Benz Sprinters. Die aantallen kunnen nog wijzigen, want de dienstregeling is nog niet definitief.

allGo

De bussen gaan rijden onder het merk allGo, dat Syntus speciaal voor Almere heeft ontwikkeld. Keolis staat als afzender op de voertuigen. Al een jaar geleden liet Syntus weten de naam van het Franse moederbedrijf Keolis meer te gaan gebruiken. “Met een echt merk werken we aan herkenbaarheid van het busvervoer voor de reiziger”, aldus de nieuwe vervoerder. Het ontwerp voor de MAN-bussen is al bekend, maar het ontwerp van de elektrische bussen nog niet.

De bussen krijgen in ieder geval voorzieningen zoals een veiligheidsruit en er wordt geen contant geld meer geaccepteerd aan boord. Dit moet de sociale veiligheid in de hand werken. Die stond erg onder druk in deze concessie, waardoor er vorig jaar ook een paar keer gestaakt werd door de buschauffeurs. Zij eisten in de nieuwe concessie betere voorzieningen.

Training 15 meter bussen

De chauffeurs krijgen een training om om te gaan met deze 15-meter bussen. “Rijden met deze 15 meter-bus is voor veel chauffeurs weer even wennen, dus zorgen we ervoor dat onze nieuwe collega’s straks goed getraind op de juiste bus de weg op gaan”, vertelt Manon Denessen, woordvoerder van Syntus. “Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs. We doen er alles aan om hen voor te bereiden op alle veranderingen en mee te nemen in de Syntus-Keolis manier van werken, waar gastvrijheid, goed geïnformeerd, logisch reizen én veiligheid voorop staan”.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “15 meter-bussen en nieuwe merknaam allGo voor Almere”

Trudy Van Gogh|27.11.17|14:04

Ik hoop van harte dat de chauffeurs van AllGo zich meer op de klant zullen richten. Het zou goed zijn om hen zelf eens met rollator of kinderwagen in te laten stappen en dan te merken – als er niet even gewacht wordt tot de klant zit – hoe levensgevaarlijk je door de bus slingert. Er zijn maar een paar fijne chauffeurs die rekening houden met de klant en attent zijn. Er is dus hoop voor de toekomst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

15 meter-bussen en nieuwe merknaam allGo voor Almere | OVPro.nl

15 meter-bussen en nieuwe merknaam allGo voor Almere

Syntus gaat in de concessie Almere met een fors aantal 15 meter-bussen rijden. Als die concessie op 10 december van dit jaar ingaat heeft de vervoerder de grootste 15 meter-vloot in Nederland. “Met deze bussen kunnen we met de hoge frequentie de benodigde capaciteit waarborgen”, aldus vervoerder Syntus-Keolis. Ook zal hier worden gereden onder de merknaam allGo. 

Het gaat om bussen van busfabrikant MAN. De vervoerder gaat hoogstwaarschijnlijk rijden met negentig bussen van 15 meter en tien van 12 meter. Verder gaat de vervoerder hier ook rijden met zeven elektrische bussen van 12 meter, één elektrische midi-bus en twee Mercedes-Benz Sprinters. Die aantallen kunnen nog wijzigen, want de dienstregeling is nog niet definitief.

allGo

De bussen gaan rijden onder het merk allGo, dat Syntus speciaal voor Almere heeft ontwikkeld. Keolis staat als afzender op de voertuigen. Al een jaar geleden liet Syntus weten de naam van het Franse moederbedrijf Keolis meer te gaan gebruiken. “Met een echt merk werken we aan herkenbaarheid van het busvervoer voor de reiziger”, aldus de nieuwe vervoerder. Het ontwerp voor de MAN-bussen is al bekend, maar het ontwerp van de elektrische bussen nog niet.

De bussen krijgen in ieder geval voorzieningen zoals een veiligheidsruit en er wordt geen contant geld meer geaccepteerd aan boord. Dit moet de sociale veiligheid in de hand werken. Die stond erg onder druk in deze concessie, waardoor er vorig jaar ook een paar keer gestaakt werd door de buschauffeurs. Zij eisten in de nieuwe concessie betere voorzieningen.

Training 15 meter bussen

De chauffeurs krijgen een training om om te gaan met deze 15-meter bussen. “Rijden met deze 15 meter-bus is voor veel chauffeurs weer even wennen, dus zorgen we ervoor dat onze nieuwe collega’s straks goed getraind op de juiste bus de weg op gaan”, vertelt Manon Denessen, woordvoerder van Syntus. “Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs. We doen er alles aan om hen voor te bereiden op alle veranderingen en mee te nemen in de Syntus-Keolis manier van werken, waar gastvrijheid, goed geïnformeerd, logisch reizen én veiligheid voorop staan”.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “15 meter-bussen en nieuwe merknaam allGo voor Almere”

Trudy Van Gogh|27.11.17|14:04

Ik hoop van harte dat de chauffeurs van AllGo zich meer op de klant zullen richten. Het zou goed zijn om hen zelf eens met rollator of kinderwagen in te laten stappen en dan te merken – als er niet even gewacht wordt tot de klant zit – hoe levensgevaarlijk je door de bus slingert. Er zijn maar een paar fijne chauffeurs die rekening houden met de klant en attent zijn. Er is dus hoop voor de toekomst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.