bus, Breng, station Arnhem

Gelderse partijen onderzoeken HOV-verbinding Arnhem-Wageningen

De provincie Gelderland en de gemeentes Wageningen, Renkum en Arnhem gaan de mogelijkheden onderzoeken voor een hoogwaardige en duurzame busverbinding tussen Arnhem en Wageningen. Daarvoor zullen zij 6 juli een intentieverklaring ondertekenen. Een betere busverbinding tussen de twee locaties is nodig omdat het aantal reizigers hier in de afgelopen jaren exponentieel is gestegen. 

De vier betrokken partijen merken dat er steeds meer mensen reizen van Arnhem Centraal naar Wageningen University & Research. Dit komt omdat het aantal internationale studenten en medewerkers toeneemt. Maar de busverbinding is nog hetzelfde als in 2013, terwijl het totale aantal reizigers met ruim 80 procent is gegroeid.

Bereikbaarheid

Het is de intentie van de provincie en de drie gemeentes om uiterlijk in 2022 de duurzame en snelle bus tussen Arnhem en Wageningen gerealiseerd te hebben. Zo wordt de internationale bereikbaarheid van de regio vergroot en verbetert niet alleen de verbinding tussen Wageningen en Arnhem, maar ook naar de luchthavens van Düsseldorf en Amsterdam.

Tevens biedt dit kansen voor de inzet van zero emissie technieken, want het is de bedoeling dat op deze verbinding een schone bus wordt ingezet. Volgens de gemeente Arnhem is dit ook goed voor de economische mogelijkheden en werkgelegenheid in de hele regio. Het onderzoek naar de HOV-verbinding wordt volledig gefinancierd door de provincie Gelderland, de concessieverlener van het openbaar vervoer hier.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Gelderse partijen onderzoeken HOV-verbinding Arnhem-Wageningen”

Eric Hendriks|27.06.17|15:32

Zorg dan dat deze HOV bus doorrijdt naar het universieteits terrein na Wageningen busstation.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gelderse partijen onderzoeken HOV-verbinding Arnhem-Wageningen | OVPro.nl
bus, Breng, station Arnhem

Gelderse partijen onderzoeken HOV-verbinding Arnhem-Wageningen

De provincie Gelderland en de gemeentes Wageningen, Renkum en Arnhem gaan de mogelijkheden onderzoeken voor een hoogwaardige en duurzame busverbinding tussen Arnhem en Wageningen. Daarvoor zullen zij 6 juli een intentieverklaring ondertekenen. Een betere busverbinding tussen de twee locaties is nodig omdat het aantal reizigers hier in de afgelopen jaren exponentieel is gestegen. 

De vier betrokken partijen merken dat er steeds meer mensen reizen van Arnhem Centraal naar Wageningen University & Research. Dit komt omdat het aantal internationale studenten en medewerkers toeneemt. Maar de busverbinding is nog hetzelfde als in 2013, terwijl het totale aantal reizigers met ruim 80 procent is gegroeid.

Bereikbaarheid

Het is de intentie van de provincie en de drie gemeentes om uiterlijk in 2022 de duurzame en snelle bus tussen Arnhem en Wageningen gerealiseerd te hebben. Zo wordt de internationale bereikbaarheid van de regio vergroot en verbetert niet alleen de verbinding tussen Wageningen en Arnhem, maar ook naar de luchthavens van Düsseldorf en Amsterdam.

Tevens biedt dit kansen voor de inzet van zero emissie technieken, want het is de bedoeling dat op deze verbinding een schone bus wordt ingezet. Volgens de gemeente Arnhem is dit ook goed voor de economische mogelijkheden en werkgelegenheid in de hele regio. Het onderzoek naar de HOV-verbinding wordt volledig gefinancierd door de provincie Gelderland, de concessieverlener van het openbaar vervoer hier.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Gelderse partijen onderzoeken HOV-verbinding Arnhem-Wageningen”

Eric Hendriks|27.06.17|15:32

Zorg dan dat deze HOV bus doorrijdt naar het universieteits terrein na Wageningen busstation.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.