Bus Zeeland

Connexxion vraagt advies over verbeteringen Bredabus

De bussen van buslijn 19 tussen Zeeuws-Vlaanderen en Breda hebben regelmatig te maken met forse vertragingen vanwege files en langdurige werkzaamheden in Antwerpen. Vervoerder Connexxion werkt aan verbetervoorstellen. Via een enquête worden passagiers gevraagd om een voorkeur uit te spreken over vier mogelijke verbeteringen.

Wel benadrukt de vervoerder dat de betrouwbaarheid van de bus beïnvloedt wordt door externe omgevingsfactoren en dat vertragingen dus kunnen blijven voorkomen. Bovendien kunnen passagiers juist ook te vroeg aankomen. “Daarom kunnen we de situatie maar deels beïnvloeden door aanpassingen in de dienstregeling door te voeren.”

Nieuwe situaties

Connexxion heeft vier nieuwe dienstregelingvarianten bedacht. In de eerste blijven de route en alle haltes hetzelfde, maar de rit duurt wel langer en de bus zal ook minder vaak rijden. De tweede optie betreft het gebruik van een trein en haltetaxi. De bus zal eindigen in Roosendaal, waar passagiers de trein kunnen pakken naar Breda. Tussen Zeeuws-Vlaanderen en Antwerpen rijdt een haltetaxi.

Ook in de derde en vierde optie stelt Connexxion voor om helemaal niet meer naar Antwerpen te rijden. In de ene optie vervalt de halte helemaal en gaat de lijn ook minder vaak rijden. De bus rijdt via Liefkenshoektunnel en de A4 en A58 naar Breda. De laatste optie is om lijn 19 naar Goes te laten rijden. Daar is een aansluiting op de trein, terwijl er tussen Zeeuws-Vlaanderen en Antwerpen een haltetaxi rijdt.

Vertraging

Alleen in de laatste optie denkt de vervoerder dat het risico op vertraging van buslijn 19 werkelijk verdwijnt. In de andere opties wordt nog steeds gewaarschuwd dat het moeilijk blijft om precies de dienstregeling te volgen. Daarbij is het in deze laatste optie wel zo dat reizigers al 2 keermoeten  overstappen om de reis tussen Hulst en Breda af te leggen.

Connexxion laat weten dat de nieuwe routes geen effect hebben voor de reiskosten van passagiers met een studentenkaart, maar de andere reizigers zijn in optie 2, 3 en 4 wel degelijk duurder uit. Dit kan komen omdat de route qua afstand langer is of omdat een deel van de reis per trein wordt afgelegd. Op de website van Connexxion kunnen reizigers hun voorkeur aangeven.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Connexxion vraagt advies over verbeteringen Bredabus”

Georgette Hiel|16.09.17|22:11

In de overeenkomst met Connexxion en de Provincie is wel degelijk overeengekomen dat de Bredabus lijn 19 gehandhaafd blijft.

BartRuimJeRommelOP|20.09.17|19:29

Het hele aanbesteden gebeuren is en blijft een grote poppenkast!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.