Bus Zeeland

Bredabus blijft ondanks vertragingen via Antwerpen rijden

Lijn 19 van Connexxion tussen Breda en Hulst via Antwerpen blijft rijden, ondanks problemen met files en opstoppingen rondom Antwerpen. Dit is besloten na een enquête van de vervoerder waarin reizigers hun voorkeur mochten uitspreken over vier concrete voorbetervoorstellen. Daaruit kwam naar voren dat de reizigers de langere reistijd willen accepteren, zolang de huidige verbinding van de buslijn maar behouden blijft. 

Connexxion heeft gemerkt dat de bus erg vaak vertraagd is en vooral door externe factoren. Er staan op de route heel vaak files en ook de route naar Antwerpen wordt vaak gehinderd door werkzaamheden. Omdat het voor de vervoerder lastig is om die problemen op te lossen, werden er vier voorstellen gedaan om deze lijn te verbeteren. Uiteindelijk sprak 70 procent een voorkeur uit voor het behoud van een verbinding tussen Breda en Hulst. Daarvan wilde ook twee derde dat de bus blijft halteren in Antwerpen.

Langere reistijd

De provincie Zeeland en de gemeentes Hulst en Terneuzen hebben al ingestemd met het behoud van de buslijn. Door de enquête hebben ze er vertrouwen in dat reizigers bereid zijn om een mogelijke langere reisduur te accepteren. Ook vinden ze blijkbaar het acceptabel dat de bus doordeweeks één keer minder rijdt per dag. Op maandag is dit zelfs twee keer.

“We hebben de afgelopen maanden nauw contact gehad met gemeenten Hulst, Sluis en Connexxion”, aldus Harry van der Maas van de provincie Zeeland. “De insteek was duidelijk: we willen een goede oplossing voor de reizigers, ondanks de files bij Antwerpen en Breda. Het is prettig om te merken dat alle inspanningen tot een positief resultaat hebben geleid.”

Duidelijke uitkomst

In totaal hebben 1000 reizigers de enquête ingevuld en Connexxion is erg blij met die reacties en met de duidelijke uitkomst. “Fijn dat onze reizigers de Bredabus zo waarderen en de moeite nemen om ons te helpen met het nemen van het juiste besluit”, aldus Ben Dwars, directeur bij Connexxion.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.