Naam Syntus definitief vervangen door Keolis Nederland

Vervoerder Syntus gaat vanaf maandag definitief verder onder de naam Keolis Nederland. Door voortaan de naam Keolis Nederland te gebruiken, wil de vervoerder zich nadrukkelijk profileren als onderdeel van de Keolis Group, het Franse moederbedrijf. “Dit sluit aan bij onze gezamenlijke ambitie: het opereren als eigentijdse, innovatie aanbieder van mobiliteit, met oog voor onze reizigers en opdrachtgevers”, aldus de vervoerder.

De naamswijziging werd vorig jaar al aangekondigd en aan het logo werd “Keolis Group” toegevoegd. Dit was een eerste stap. Nu wordt de naam Syntus helemaal vervangen. Er is een nieuw logo ontwikkeld, passend bij de uitstraling en huisstijl van aandeelhouder Keolis. Het bedrijf denkt dat het zich als één Keolis sterker kan positioneren op de markt.

Huidige concessies

De vervoerder benadrukt dat ondanks deze naamsverandering niets verandert aan de manier waarop Keolis Nederland opereert. Aan de reizigers wordt nog steeds een logische reis, goede informatie en een goede, nette chauffeur geboden. Bovendien zal er goed geluisterd worden naar de wensen van de stakeholders. De naamswijziging sluit echter bij de groeistrategie van de Keolis Group en bij diens ambitie om wereldwijd hetzelfde bedrijf te zijn en dit uit te stralen.

De wijziging houdt in eerste instantie ook niet in dat de naam Syntus overal verdwijnt. Syntus zal namelijk als merk gevoerd blijven worden in alle lopende contractperioden. In Almere wordt gereden onder het merk allGo en op het traject Zwolle-Enschede-Zwolle-Kampen zal gekozen worden voor het merk voor de spoorlijnen in Overijssel. “Bij nieuwe aanbestedingen schrijven wij in met Keolis Nederland.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.