Tribus presenteert elektrische minibussen op Busworld

Op de internationale busbeurs Busworld 2017 in Kortrijk presenteert Tribus twee elektrische minibussen. Het gaat hier om de e-Civitas en de e-Ducato. De e-Civitas kan 200 kilometer rijden op een volle accu en de e-Ducato heeft zelfs een actieradius van 220 kilometer. Hiermee wil Tribus inspelen op de vraag naar emissievrij personenvervoer.

De eerste elektrische minibussen gaan de komende tijd al de weg op. In de twee bussen die over enkele weken worden gepresenteerd op de beurs is ruimte voor 8 passagiers inclusief rolstoelgebruiker. Daarom zijn ze geschikt voor openbaar vervoer, maar ook bijvoorbeeld als taxi-shuttle of voor luchthaventransferdiensten.

Twee minibussen

De e-Civitas is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2 en kan met een batterij van 70 kWh een afstand afleggen van 200 kilometer. De accu moet ongeveer 3,5 uur geladen worden om vol te geraken. Dit busje heeft een verlaagde vloer, een volautomatische schuifdeur en een platform dat handmatig opklapbaar is.

Voor de e-Ducato heeft Tribus tot nu toe al veel interesse gehad. Ook deze bus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2 en de elektrische aandrijflijn bestaat uit een 60 kW elektromotor plus een 76 kWh-batterij. Dit zorgt ervoor dat de actieradius van e-Ducato iets groter is, namelijk 220 kilometer. Deze bus kan op Busworld getest worden. Beide busjes mogen gereden worden door een chauffeur met een B-rijbewijs.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.