Connexxion bestelt voor Noord-Holland Noord 62 midibussen

Vervoerder Connexxion heeft voor de nieuwe concessie in Noord-Holland Noord 62 volledig elektrische midibussen besteld. De vervoerder continueert hiermee de trend om in alle nieuwe concessies elektrisch vervoer aan te bieden. “Met de introductie van de MidCity Electric worden in Noord-Holland Noord nu ook de kleinere bussen zero emissie”, aldus Eric van Eijndhoven, directeur Openbaar Vervoer bij Connexxion. “Het is een volgende stap in ons streven om het OV verder te verduurzamen.” 

Het gaat hier om de Midcity Electric van VDL. Verder heeft de vervoerder hier ook nog 40 gewone lijnbussen besteld, maar die zullen nog gewoon op euro 6 rijden. Het doel is om de helft van alle bussen in Noord-Holland Noord in 2025 uitstootloos te laten rijden.

Noord-Holland Noord

De nieuwe concessie Noord-Holland Noord gaat eind juli 2018 van start en duurt 10 jaar. Ook momenteel verzorgt Connexxion hier het vervoer. Dit betreft het busvervoer in Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en de exploitatie van de Texelhopper. Bij de gunning in mei liet de vervoerder overigens nog weten vanaf de start direct met 83 zero-emissie midibussen te willen gaan rijden, om zo de CO2-uitstoot met 50 procent te verminderen.

VDL Bus & Coach is momenteel bezig met de ontwikkeling van deze volledig elektrische midibus. Dit voertuig heeft een lengte van 8 meter en een actieradius van maximaal 220 kilometer. Het model wordt in de loop van 2018 op de markt gebracht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.