Drie inschrijvers voor concessie DAV

Vervoerders Arriva, EBS en Qbuzz hebben een bod ingediend bij de provincie Zuid-Holland voor de concessie Drechtsteden – Alblasserwaard – Vijfheerenlanden. De huidige concessie van Arriva loopt tot eind 2018. De nieuwe concessie gaat in per december 2018 tot eind 2026, met twee keer de mogelijkheid tot verlenging.

De verwachting is dat de provincie halverwege januari 2018 bekend zal maken wie de nieuwe vervoerder wordt. De concessie DAV betreft het busvervoer rondom de Drechtsteden, in Leerdam, bij de Lek en tot de provinciegrens van Zuid-Holland in het zuiden. Het spoorvervoer op de MerwedeLingeLijn behoort ook tot deze concessie.

Toekomstgericht

De provincie heeft de concessie zodanig ingericht dat vervoerders werden uitgedaagd om toekomstgerichte oplossingen te bedenken. In het Programma van Eisen werden vervoerders gevraagd om zelf slimme oplossingen te bedenken en het OV naar eigen inzicht in te vullen, binnen de gestelde eisen van de provincie. “Op die manier wordt de aanwezige kennis en ervaring in de markt optimaal benut”, aldus de provincie. “De komende tijd zal duidelijk worden hoe het nieuwe ov-netwerk er precies uit komt te zien.”

Het OV-netwerk in de concessie DAV moet straks worden ingericht met een goede basis van snelle en frequente hoogwaardige bus- en treinverbindingen, waaronder de succesvolle MerwedeLingelijn, maar daarnaast gecombineerd worden met nieuwe, slimme, kleinschalige mobiliteitsoplossingen. Voor de concessie DAV stelt de provincie jaarlijks een exploitatiebudget beschikbaar van circa 24 miljoen euro. Hier komen de reizigersopbrengsten nog bij. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag als nu beschikbaar wordt gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.