Meerdere ongevallen in het OV afgelopen weekend

Almere - Nabij een bushalte aan de Noorderplassen in Almere zijn vrijdagmiddag 3 november twee stadsbussen van Connexxion op elkaar gebotst. Bij het ongeval zijn volgens de politie meerdere gewonden gevallen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook een traumahelikopter is ter plaatse. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein grote hulpverlening. Later meer.

Zowel op de weg als op het spoor vonden dit weekend ongevallen plaats. Twee lijnbussen van Connexxion botsten frontaal op elkaar nabij Almere en een intercity ramde ’s avonds een bestelbusje in Harderwijk. Op zondag raakte een reiziger gewond bij het treinstation Hoorn na een aanrijding door een bus en nabij Schiphol kon een bus niet meer op tijd remmen voor een taxi. Bij de busongevallen raakten meerdere mensen gewond; alleen bij het ongeluk op het spoor vielen geen gewonden.

Hoewel de bussen naar verluidt niet op hele hoge snelheid tegen elkaar botsten, raakte één van de buschauffeurs zwaargewond. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Niemand raakte gewond bij het ongeluk waarbij de intercity een bestelbus ramde in Harderwijk. Wel raakte het spoor flink beschadigd.

Intercity

Het ongeval met de trein gebeurde nadat de bestuurder van de bestelwagen onwel werd op een weg parallel aan het spoor. Hij reed door het hek en belandde op het spoor. Een aankomende stoptrein kon op tijd remmen, maar de intercity niet. In de trein raakte niemand gewond en de chauffeur van het busje kon het voertuig op tijd verlaten. Vanwege flinke schade aan het spoor was het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort wel enkele uren gestremd.

De botsing tussen de twee lijnbussen gebeurde vrijdagmiddag rond half 5 langs de Muziekdreef. Daarbij raakten in totaal 14 mensen gewond. Voor de inzittenden van de bus ging het met name om lichte verwondingen die ter plekke behandeld konden worden. Eén van de chauffeurs raakte zwaargewond en er kwam een traumahelikopter ter plaatse. Ook de andere chauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht, net als 2 inzittenden van de bus. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt door de politie onderzocht.

De aanrijding van de taxi vond plaats op de Havenmeesterweg op Schiphol afgelopen zondagmiddag. De taxi gaf op de busbaan geen voorrang aan de bus, waardoor de buschauffeur vol op de rem moest. Het voertuig kon echter niet meer op tijd stoppen. Er raakte niemand gewond, maar de elektrische Tesla was dusdanig beschadigd dat die moest worden afgevoerd door de bergingsdienst.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Meerdere ongevallen in het OV afgelopen weekend”

Nano Aura|06.11.17|14:54

Lekker handig om twee compleet ongerelateerde zaken in één artikel te behandelen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meerdere ongevallen in het OV afgelopen weekend | OVPro.nl

Meerdere ongevallen in het OV afgelopen weekend

Almere - Nabij een bushalte aan de Noorderplassen in Almere zijn vrijdagmiddag 3 november twee stadsbussen van Connexxion op elkaar gebotst. Bij het ongeval zijn volgens de politie meerdere gewonden gevallen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook een traumahelikopter is ter plaatse. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein grote hulpverlening. Later meer.

Zowel op de weg als op het spoor vonden dit weekend ongevallen plaats. Twee lijnbussen van Connexxion botsten frontaal op elkaar nabij Almere en een intercity ramde ’s avonds een bestelbusje in Harderwijk. Op zondag raakte een reiziger gewond bij het treinstation Hoorn na een aanrijding door een bus en nabij Schiphol kon een bus niet meer op tijd remmen voor een taxi. Bij de busongevallen raakten meerdere mensen gewond; alleen bij het ongeluk op het spoor vielen geen gewonden.

Hoewel de bussen naar verluidt niet op hele hoge snelheid tegen elkaar botsten, raakte één van de buschauffeurs zwaargewond. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Niemand raakte gewond bij het ongeluk waarbij de intercity een bestelbus ramde in Harderwijk. Wel raakte het spoor flink beschadigd.

Intercity

Het ongeval met de trein gebeurde nadat de bestuurder van de bestelwagen onwel werd op een weg parallel aan het spoor. Hij reed door het hek en belandde op het spoor. Een aankomende stoptrein kon op tijd remmen, maar de intercity niet. In de trein raakte niemand gewond en de chauffeur van het busje kon het voertuig op tijd verlaten. Vanwege flinke schade aan het spoor was het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort wel enkele uren gestremd.

De botsing tussen de twee lijnbussen gebeurde vrijdagmiddag rond half 5 langs de Muziekdreef. Daarbij raakten in totaal 14 mensen gewond. Voor de inzittenden van de bus ging het met name om lichte verwondingen die ter plekke behandeld konden worden. Eén van de chauffeurs raakte zwaargewond en er kwam een traumahelikopter ter plaatse. Ook de andere chauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht, net als 2 inzittenden van de bus. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt door de politie onderzocht.

De aanrijding van de taxi vond plaats op de Havenmeesterweg op Schiphol afgelopen zondagmiddag. De taxi gaf op de busbaan geen voorrang aan de bus, waardoor de buschauffeur vol op de rem moest. Het voertuig kon echter niet meer op tijd stoppen. Er raakte niemand gewond, maar de elektrische Tesla was dusdanig beschadigd dat die moest worden afgevoerd door de bergingsdienst.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Meerdere ongevallen in het OV afgelopen weekend”

Nano Aura|06.11.17|14:54

Lekker handig om twee compleet ongerelateerde zaken in één artikel te behandelen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.