Rover opent meldpunt voor volle bussen, trams of metro’s

Na het meldpunt volle treinen, komt reizigersorganisatie Rover nu met een meldpunt voor volle bussen, trams en metro’s. Dit is vrijdag gelanceerd. Via deze website kunnen reizigers het aan Rover laten weten wanneer ze in volle bussen, trams of metro’s zitten of bijvoorbeeld wanneer ze niet meer meekunnen met het voertuig door drukte.

Reizigers hebben zelf bij Rover verzocht om dit nieuwe meldpunt. Eerder was dit iets waar Rover zich niet aan wilde wagen, maar vanwege meldingen van reizigers die door drukte bij de halte achter moesten blijven is de reizigersorganisatie hier nu op teruggekomen. De website is www.vollebussen.nl.

Knelpunten

Het doel van Rover is voornamelijk om grote knelpunten te ontdekken. Door in kaart te brengen waar de grootste problemen zitten, hoopt Rover vervoerders in Nederland te helpen om op de juiste momenten voldoende materieel in te zetten. Daarom worden reizigers nu ook opgeroepen het te melden als er te weinig bussen rijden, waardoor de beschikbare voertuigen erg vol zijn. Ook kunnen ze melden wanneer er te veel reizigers tegelijkertijd met de bus mee willen, waardoor er mensen bij de halte achterblijven. Dit geldt ook voor trams en metro’s.

Het meldpunt volle treinen is ondertussen een begrip. Dit werd in 2011 gelanceerd en stelt reizigers in staat om te klagen over drukke treinen. Dit meldpunt verwerkt ruim 20.000 meldingen per jaar. Onlangs bleek dat het aantal klachten over volle treinen in september en oktober erg is meegevallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “Rover opent meldpunt voor volle bussen, trams of metro’s”

Robert Wagenaar|13.11.17|16:33

Rover melde in de Media dat overvolle bussen zelfs haltes voorbijreden…..de domste uitspraak van 2017 volgens mij… wat moeten overvolle bussen anders?? bij elke halte stoppen, en pax toch de mogelijkheid geven zich naar binnen te proppen? Met als gevolg dat de lucht uit de samengeperste pax tot ademnood leidT

Joost Easton|14.11.17|07:59

Link van formulier klopt niet, brengt mij bij een webmail omgeving

Evert Bouws|20.11.17|15:41

Eenvoudige oplossing: type http://www.vollebussen.nl rechtstreeks in de browser.

Evert Bouws|20.11.17|15:42

Eenvoudige oplossing: type http://www.vollebussen.nl rechtstreeks in de browser en dan werkt het wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.