Mercedes-Benz komt met elektrische Citaro in 2018

Mercedes-Benz start eind volgend jaar met de serieproductie van een volledig elektrische stadsbus. De elektrische bus wordt gebaseerd op de Mercedes-Benz Citaro, de stadsbus waarvan onlangs de 50.000e werd geproduceerd. Het is de bedoeling dat Daimler de elektrische Citaro voor het eerst toont op de IAA in Hannover in september 2018. 

Mercedes-Benz presenteerde onlangs op Busworld ook al een hybride Citaro. Daarmee maakte de busfabrikant een eerste stap in de elektrificatie van de voertuigen. Deze bussen hebben nog een elektromotor en een verbrandingsmotor, waardoor ze kunnen rijden op elektriciteit en op hybride.

Testen

“Deze elektrische stadsbus produceert geen lokale emissies en is zeer stil in de stad”, stelt topman Hartmut Schick van Daimler Buses. Daimler laat momenteel nog wel testen uitvoeren met prototypes van deze bus, omdat weersomstandigheden grote effecten kunnen hebben op de batterij. “We voeren deze testen uit, zodat we zeker weten dat we een maximale beschikbaarheid kunnen bieden die vergelijkbaar is met de beschikbaarheid van een conventioneel aangedreven stadsbus.”

Het Hoofd Ontwikkeling bij Daimler Buses liet onlangs nog weten te verwachten dat in 2030 een groot deel van het busvervoer elektrisch zal worden uitgevoerd. Daar wordt op ingespeeld met de bus die volgend jaar te bestellen is. De elektrische Citaro wordt uitgerust met lithium-ion batterijen en de fabrikant kan het batterijpakket uitrusten zoals dat door de vervoerder wordt gewenst. Daarbij zorgt het thermisch beheer van de rij- en klimaatsystemen in de bus ervoor dat het energieverbruik vermindert wordt, waardoor de actieradius groter wordt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.