Arriva-bussen bekogeld met stenen in Brunssum

Arriva heeft de dienstregeling in het Limburgse Brunssum aangepast nadat bussen deze week meerdere keren bekogeld werden. Hierbij raakte dinsdagavond een reiziger gewond en sneuvelden enkele ruiten. De vervoerder besloot daarop tijdelijk niet langer te rijden op enkele buslijnen, om zo de veiligheid van het personeel en reizigers te garanderen.

De voertuigen zijn bekogeld door stenen. Hierom werden de lijnen 20, 29, 36, 37 en 56 door Brunssum allemaal niet meer gereden op dinsdagavond. Op woensdagochtend reden de bussen gewoon hun normale route.

Politie

Door de bekogeling op dinsdagavond raakte een passagier gewond. Eerder werd gedacht dat dit kwam door rondvliegend glas, maar volgens 1Limburger kreeg de man de steen tegen zijn hoofd. Deze reiziger moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Net als afgelopen zondag heeft Arriva de politie ingeschakeld, die actie heeft ondernomen.

Op woensdag wordt ook overlegd over mogelijke maatregelen in de avonduren om dit in de toekomst te voorkomen. De burgemeester van burgemeester heeft toegezegd maatregelen te nemen. De gemeente wil een speciaal team inzetten om de daders op te sporen en de politie zal vaker controleren in de buurt.

Vervoerder Connexxion stopte vorig jaar ook al tijdelijk met het rijden op enkele lijnen in Almere als reactie op de bekogelingen van bussen door een groep jongeren. Ook destijds ging het om stenen. Connexxion besloot daarop dat het niet langer verantwoord was om door de Kruidenwijk te rijden. De vervoerder startte de dienstregeling weer op, nadat de politie twee personen arresteerde, cameratoezicht realiseerde en op plekken het losliggend grind verwijderde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.