Prijsvergelijker voor treinkaartjes wint Blije Reizigers Prijs

Treinreiziger.nl heeft dit jaar de Blije Reizigers Prijs 2017 van Railforum gewonnen voor zijn Prijsvergelijker voor treinkaartjes. In deze vergelijker kunnen reizigers gemakkelijk zien wat het goedkoopste treinkaartje is voor hun reis. Dit werd woensdagmiddag bekend gemaakt door GVB-directeur Alexandra van Huffelen.

De Blije Reizigers Prijs wordt ieder jaar uitgereikt door kennisplatform Railforum aan een verbetering in het openbaar vervoer die het reizen met het openbaar vervoer voor de gebruikers prettiger maakt. Uiteindelijk hoopt Railforum dat dit ervoor zorgt dat er meer merkbare verbeteringen komen voor reizigers.

Behoefte aan prijsvergelijkers

Hildebrand van Kuyeren, redacteur van de website treinreiziger.nl, gelooft dat de Prijsvergelijker voorziet in een grote behoefte. “We zagen heel veel bezoekers die op zoek waren naar goedkope treinkaartjes. Voorheen moesten reizigers zelf nog uitrekenen welk kaartje het meest aantrekkelijk is. Met deze tool zie je direct alle beschikbare tarieven met de verschillende prijzen.”

Overigens bestaat de prijsvergelijker al sinds 2015, maar in februari van dit jaar lanceerde Treinreiziger.nl ook de app ‘treinkaartjes’. In die app worden alle kaartjes bijeen gebracht, zodat de reiziger gemakkelijk de verschillende kaartjes kan vergelijken en de goedkoopste kan uitkiezen. “Er is nog een andere app, maar daar ontbreken veel treinacties. “Bovendien is onze prijsvergelijker uniek”, aldus Van Kuyeren.

Genomineerden

De Prijsvergelijker werd samen met vier andere initiatieven genomineerd door een vakjury. Uit die vijf genomineerden voor de prijs mochten reizigers uiteindelijk een winnaar kiezen. De Prijsvergelijker versloeg dit jaar de  liftpaal in Oldemark, deelsysteem Breng flex, de Jijblij-Wijblij-campagne van Syntus en de NS-actie Experience Trains. Ook werd de Blije Reizigers Vakprijs weer uitgereikt, ditmaal aan Breng flex.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.