Nieuw busstation, Breda Centraal Station

Busstation Breda ontruimd, maar geen verzakking

Nieuw busstation, Breda Centraal Station

Het busplatform bij het station in Breda is dinsdagochtend ontruimd, omdat er sprake was van een mogelijke verzakking. Deskundigen werden ingeschakeld om in te schatten hoe gevaarlijk de situatie was. Al snel bleek echter uit onderzoek dat er geen problemen waren met de constructie van het busplatform, maar dat het probleem kwam door loshangend isolatiemateriaal.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant liet dinsdagochtend rond 09.00 uur op Twitter weten dat het busplatform ontruimd werd. De bussen van Arriva moesten halteren aan de de Belcrumzijde van het station. Treinreizigers hadden hier geen last van.

Isolatie

In Breda bevindt de stationshal zich onder het busplatform. ’s Ochtends zag een NS-medewerker dat er water uit het plafond lekte, waardoor gevreesd werd voor een mogelijke verzakking. Uit voorzorg werd het platform ontruimd en werden de hulpdiensten ingeschakeld. Maar nu blijkt dat de isolatie in het plafond door sneeuw en vocht zwaar was geworden is en was los gekomen, zo meldt Radio 1.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.