Verdachte opgepakt voor brandstichting Arriva-bussen

De Tilburgse politie heeft woensdagochtend een man aangehouden, die ervan verdacht wordt meerdere bussen en een kantoorpand van Arriva in brand te hebben gestoken. Eerder loofde vervoerder Arriva nog een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip over de dader. Die lijkt nu te zijn binnengekomen.

De politie meldt dat de man in volledige beperking zit, wat betekent dat hij louter contact mag hebben met zijn advocaat. Er is nog niets bekend gemaakt over zijn identiteit of motivatie. De branden vonden plaats tussen september en november vorig jaar.

Tips

Aan de misdaad werd vorige week nog aandacht besteed in een aflevering van Bureau Brabant, een opsporingsprogramma van zender Omroep Brabant. Er werden beelden van beveiligingscamera’s uitgezonden waarop de dader te zien was en gevraagd om tips. Op basis daarvan kwamen snel negen meldingen binnen bij de politie, maar de politie liet weten dat aanvullende tips nodig waren.

De eerste brand werd gesticht op zaterdag 16 september bij de Arriva-garage in Tilburg. Meerdere bussen van Arriva werden hierdoor totaal vernield en de schade liep in de miljoenen euro’s. Enkele weken later was het weer raak en werd brand gesticht in het kantoor van Arriva. Op 13 november werd een bus gestolen en hiermee enkele uren rondgereden. Uiteindelijk werd ook dit voertuig op een parkeerplaats in brand gestoken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.