Elektrische bussen Almere in dienstregeling opgenomen

Foto: Keolis

Na een proefperiode van een week heeft vervoerder Keolis afgelopen week de eerste zeven elektrische bussen vast opgenomen in de dienstregeling in Almere. Door de bussen eerst in een schaduwdienstregeling te laten rijden, wilde Keolis testen of het bereik voldoende was. Bovendien kregen chauffeurs instructie in het rijden met een elektrische bus. Maar de bussen hebben in bereik voldaan aan de verwachtingen, vindt de vervoerder.

Voorafgaand aan de proefperiode wilde Keolis nog geen uitspraken doen over de duur van de testperiode, maar sinds woensdag zijn de duurzamere bussen ingezet op de normale dienstregeling. “Op basis van deze uitgebreide testritten, hebben wij er nu vertrouwen in dat we met de elektrische bus een betrouwbare dienstregeling kunnen rijden”, aldus woordvoerder Hanneke Ruiter.

Testen

De proefperiode gaf chauffeurs de kans om te wennen aan de nieuwe bussen. Elektrische bussen trekken namelijk sneller op dan dieselbussen en het gaspedaal werkt directer. Bovendien moeten chauffeurs meer rekening houden met de energie aan boord en efficiënter leren rijden, zodat ze hun rit altijd uit kunnen rijden. Volgens Keolis reageerden de chauffeurs echter positief op de nieuwe voertuigen.

De elektrische bussen worden in eerste instantie ingezet op de lijnen M5 en M6. Eventueel kunnen de bussen ook rijden op de lijnen M3, M4 en M7. Ze worden geladen op de vestiging van allGo in Almere Buiten. De bussen zijn uitgerust met dubbele informatieschermen, een digitale routestrip, WIFI en in de zwarte stekkerdozen aan de wanden ook USB oplaadpunten voor mobiele apparatuur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.