Bus, U-OV, Qbuzz, Utrecht

Extra bussen moeten drukke OV richting Uithof ontlasten

De gemeente en de provincie Utrecht zijn in overleg met vervoerder U-OV, Syntus en NS om meer directe bussen in te zetten richting het Utrecht Science Park tijdens de spitsuren. Ook moeten er extra lijnen komen richting de treinstation Bunnik, Driebergen-Zeist, Vaartsche Rijn en Bilthoven. Het is nu al erg druk op de weg richting de Uithof en de tramverbinding blijft voorlopig uit.

Het AD meldt dat Utrecht hiermee reageert op een pleidooi van het Utrecht Science Park om iets te doen tegen de verkeersdrukte richting het Utrecht Science Park. Op het Utrecht Science Park zijn het UMC, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht gevestigd. Daardoor reizen er elke dag vele duizenden mensen die kant uit.

Bereikbaarheid

De verkeersdrukte op de routes naar dit gebied neemt al jaren toe. Niet alleen het openbaar vervoer is een probleem, want er staan ook lange files van auto’s en zelfs op de fietspaden is het enorm druk. De verwachting dat het aantal reizigers in de toekomst alleen maar toe neemt, was een van aanleidingen voor de Uithoflijn. Maar nu de oplevering van deze tram een flinke vertraging heeft opgelopen, zijn er oplossingen nodig die snel gerealiseerd kan worden. Deze extra, directe buslijnen voldoen aan die eis en kunnen er in ieder geval voor zorgen dat het gebied bereikbaar blijft.

Niet alleen moeten er meer bussen worden ingezet, maar de reizigers moeten ook beter verspreid worden. Dit kan door treinreizigers informatie te geven over reismogelijkheden naar de Uithof via Vaartsche Rijn, Bunnik en Bilthoven. Deze stations moeten worden ingericht als hoogwaardige openbaar vervoerknooppunten, zodat mensen de auto laten staan.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Extra bussen moeten drukke OV richting Uithof ontlasten”

kees boer|30.03.18|17:25

De ontlastingsroutes vanuit Bilthoven en Driebergen-Zeist moeten worden verbeterd

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.