Busstation Tilburg

Arriva onderzoekt melding van blowende buschauffeur

Bron: marieke

Een buspassagier denkt zondagavond gezien te hebben dat een chauffeur van vervoerder Arriva in Tilburg een joint stond te roken. Hierna zou de chauffeur gewoon met de lijnbus vertrokken zijn. De reiziger in de bus meldt op Twitter dat de chauffeur tijdens die rit nog enkele pylonnen omver reed, die daar stonden vanwege werkzaamheden.

In een reactie zegt Arriva tegen Omroep Brabant de zaak hoog op te nemen. Het incident wordt daarom besproken met de betreffende chauffeur, om zijn kant van het verhaal te horen. Het is bekend om welke rit het gaat en dus welke chauffeur van dit incident wordt beschuldigd.

Maatregelen

“Veiligheid staat bij ons voorop en rijden onder invloed mag absoluut niet”, aldus Arriva. “Mocht dit inderdaad zo zijn gegaan, dan is dit uiteraard onacceptabel en zullen gepaste maatregelen volgen. Reizigers die op deze betreffende rit hebben gezeten, mogen zich altijd melden bij onze klantenservice, als zij daar behoefte aan hebben.”

Het is verboden om onder de invloed van verdovende middelen een bus te besturen. Maar toch komt het incidenteel wel voor. In 2016 schorste RET nog een buschauffeur per direct nadat hij door alcoholgebruik frontaal tegen een boom was gereden. In 2015 besloot een dronken buschauffeur van Syntus in Enschede ’s nachts op de bus te stappen, waarbij twee voertuigen en twee gebouwen beschadigd werden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.