Arriva: chauffeur rookte geen joint

Bron: marieke

Onderzoek van vervoerder Arriva heeft uitgewezen dat een Tilburgse chauffeur zondagavond geen joint rookte voor zijn rit. Daarvan werd hij beschuldigd door een passagier, die de chauffeur buiten de bus een sigaret zag roken. Ook zijn rijstijl zou gevaarlijk zijn geweest. Maar volgens de vervoerder is op camerabeelden niets te zien.

Dit blijkt uit camerabeelden en een uitgebreid gesprek met de chauffeur. Arriva laat aan Omroep Brabant weten dat de chauffeur inderdaad stond te roken, maar dat het om een normale sigaret ging. De camerabeelden laten bovendien geen afwijkend rijgedrag zien.

Onderzoek

De beschuldiging werd geuit op Twitter, waarna Arriva zei de zaak hoog op te nemen en het ging onderzoeken. De betreffende passagier liet weten dat de buschauffeur over twee rijbanen reed, de bochten hard nam en pylonnen omreed. Hij zou daarom bij de eerst mogelijke halte zijn uitgestapt.

Volgens Arriva klopt daar niets van. De chauffeur zou keurig op tijd vertrokken zijn en niets verkeerd hebben gedaan. Bovendien zegt de vervoerder dat de passagier helemaal niet bij de eerste halte zou zijn uitgestapt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.