Mercedes-Benz Citaro van 18 meter

Recordbestelling voor Mercedes-Benz Citaro

Größter Einzelauftrag aller Zeiten: bis zu 950 Stadtbussen vom Typ Mercedes-Benz Citaro G und Citaro Solo für die Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) Biggest individual order of all time: Up to 950 city busses of the type Mercedes Benz Citaro and Citaro Solo for Berliner Verkehrsbetriebe (BVG)

Mercedes-Benz heeft de grootste order voor de Citaro-bus ooit ontvangen. Het Duitse Berliner Verkersbetriebe neemt tot wel 950 bussen af van de Duitse busfabrikant. Daarbij gaat het om 600 gelede bussen van 18 meter en maximaal 350 solo-bussen voor de Duitse hoofdstad Berlijn. 

De Berliner Verkehrbetrieve (BVG) heeft op dit moment 1400 bussen, waarvan ongeveer 1000 nu al geleed zijn. Ruim driehonderd stuks daarvan zijn geleverd door Mercedes-Benz. Dat aantal zal de komende jaren dus flink toenemen. De BVG zal de bussen geleidelijk afnemen.

Duurzame mobiliteit

“Deze order is een ander groot succes voor de best verkopende stadsbus”, aldus Till Oberwörder, de topman van Daimler Buses. Hij is enthousiast over deze recordbestelling. “Ik ben blij dat de Citaro geleverd wordt aan de BVG, dat al jaren een belangrijke klant is. Daarmee draagt het bij aan het efficiënt en duurzaam maken van de mobiliteit in de Duitse hoofdstad.”

Het gaat hierbij wel om een flexibel contract, dus het is mogelijk dat de vervoerder uiteindelijk minder dan 950 voertuigen afneemt. Maar het is en blijft een forse order voor het bedrijf. Overigens is de Citaro de best verkopende stadsbus wereldwijd. Oorspronkelijk werd deze bus geïntroduceerd in 1997, waarna de tweede generatie volgde in 2011. Wereldwijd zijn er al 50.000 stuks verkocht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Recordbestelling voor Mercedes-Benz Citaro”

Henk Angenent|15.05.18|14:04

VDL heeft in 2014 Citea-bussen geleverd aan Berlijn. Gaan die onder het motto “Eigen bussen eerst” nu weer buiten dienst?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.