Voormalig buschauffeur verdacht van branden bij Arriva

Brandweer
Bron: Brandweer

De man die ervan wordt verdacht drie branden te hebben gesticht bij Arriva in Tilburg is eerder ontslagen als buschauffeur bij het vervoersbedrijf. Eind 2016 zou hij zijn ontslagen omdat een verbroken relatie met een vrouwelijke collega zorgde voor problemen op de werkvloer.

Dat de verdachte van brandstichting een voormalig Arriva-chauffeur is, wordt gemeld door het Brabants Dagblad op basis van eigen onderzoek. Vorig jaar kreeg het bedrijf drie keer een brand te verduren. Op 16 september gingen bij een brand in de remise vijf bussen in vlammen op. Twee weken later werd een kantoor op hetzelfde terrein in brand gestoken. In november werd een bus gestolen en eveneens in brand gestoken.

Beelden van brand en dader

Volgens de krant leefden er onder het personeel van Arriva al langer vermoedens dat Berry van D. de branden op zijn geweten zou hebben. Hij werd in februari opgepakt nadat de politie in Bureau Brabant beelden van de branden en de dader had vertoond. Van D. staat bij zijn collega’s bekend als een goede en klantvriendelijke chauffeur. In emotionele uitspattingen zou hij echter al eerder dreigementen hebben geuit.

Streekbuschauffeur

Dat het inderdaad om een voormalige chauffeur van Arriva gaat, wil Arriva niet bevestigen. Het Openbaar Ministerie en de advocaat van de verdachte willen er ook geen mededelingen over doen. Maar diverse bronnen verzekeren de krant dat Berry van D. wel degelijk een verleden heeft als streekbuchauffeur bij Arriva, tot zijn ontslag in 2016. De man staat op 23 mei voor het eerst voor de rechter in deze zaak. Hij ontkent zelf alle beschuldigingen aan zijn adres.

Lees ook: Verdachte opgepakt voor brandstichting Arriva-bussen

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.