Buschauffeur ontkent betrokkenheid bij busbranden in Tilburg

Bron: marieke

Een voormalige buschauffeur die beschuldigd wordt van het in brand steken van verschillende Arriva-bussen in het najaar van 2017, ontkent bij deze misdaad betrokken te zijn. Dat heeft zijn advocaat Michael Govers woensdag gezegd tijdens de eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de 29-jarige Tilburger.

In totaal werden vijf bussen vernietigd en de schade voor vervoerder Arriva liep opt tot meer dan een miljoen euro. De beelden van de brandstichting werden op tv uitgezonden en de vervoerder loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot aanhouding van de dader.

Bewijsmateriaal

Een tante van ex-buschauffeur Berry van D. herkende hem op de beelden, waarna hij werd aangehouden. Dat is bovendien niet het enige bewijs, zo liet de officier van justitie weten. Er zijn onder andere peilgegevens van zijn mobiele telefoon die uitwijzen dat Berry van D. in de buurt was toen de branden werden aangestoken. Ook volgens de rechtbank is er vooralsnog voldoende bewijs tegen de verdachte. Het verzoek om vrijlating werd daarom afgewezen.

Arriva werd op 16 september voor het eerst getroffen door brand. In de remise in Tilburg gingen meerdere bussen in vlammen op. Nog geen twee weken daarna werd een kantoor van het busbedrijf in een nacht twee keer door brand getroffen. In november werd opnieuw een bus gestolen en na een rondrit in brand gestoken. Over een mogelijk motief voor de branden is niks bekend. Wel staat vast dat het dienstverband van Berry van D. bij Arriva nog niet lang was beëindigd. De inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak staat gepland op 8 augustus.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.