Chauffeur stelt Keolis aansprakelijk voor mishandeling in bus

(foto: Inge)

Een Amersfoortse buschauffeur stelt zijn werkgever Keolis aansprakelijk voor de gevolgen van mishandeling in de bus. De buschauffeur werd begin maart door een buspassagier aangevallen, nadat hij een aantal mannen aansprak op het gebruik van alcohol. De advocaat van de chauffeur is van mening dat Keolis de man in de kou laat staan. 

,,Het is zorgelijk hoe werkgevers in deze branche omspringen met hun chauffeurs. Ze krijgen geen veiligheidsinstructies en als je niet oppast, is het letsel dat je oploopt bij een rit nog je eigen schuld ook’’, aldus advocaat Steffy Roos du Maine tegen het AD.

Camera’s

De advocate meent dat de 53-jarige chauffeur op pad is gestuurd zonder noodzakelijke informatie over de manier waarop hij moest handelen bij geweld of bij een overval. Nadat de chauffeur merkte dat de situatie met dronken passagiers begon te escaleren, maakte hij een noodstop. De dader stapte echter niet uit, maar viel de chauffeur aan, waarbij de laatste gewond raakte aan zijn hand, een gekneusde kaak, een bloedneus en een blauw oog overhoudt. Ook werd hij met de dood bedreigd.

De dader is nog steeds niet gevonden, mede omdat de camera’s in de bus niet werkten en er dus geen camerabeelden zijn. Daarmee vindt de raadsvrouw dat Keolis als werkgever op meerdere punten in gebreke is gebleven. Wel wordt gedacht dat een van de passagiers in de bus het incident heeft gefilmd. Deze persoon wordt gevraagd zich te melden.

Contract

De getroffen buschauffeur heeft een tijdelijk contract, maar zit al sinds het geweldsincident thuis. Hij vreest dat zijn tijdelijke contract niet wordt verlengd. “Er is weinig begrip voor zijn situatie”, concludeert Roos du Maine. “Hij draagt nergens schuld aan, maar toch is hij bang dat hij geen nieuw contract meer krijgt.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Chauffeur stelt Keolis aansprakelijk voor mishandeling in bus | OVPro.nl

Chauffeur stelt Keolis aansprakelijk voor mishandeling in bus

(foto: Inge)

Een Amersfoortse buschauffeur stelt zijn werkgever Keolis aansprakelijk voor de gevolgen van mishandeling in de bus. De buschauffeur werd begin maart door een buspassagier aangevallen, nadat hij een aantal mannen aansprak op het gebruik van alcohol. De advocaat van de chauffeur is van mening dat Keolis de man in de kou laat staan. 

,,Het is zorgelijk hoe werkgevers in deze branche omspringen met hun chauffeurs. Ze krijgen geen veiligheidsinstructies en als je niet oppast, is het letsel dat je oploopt bij een rit nog je eigen schuld ook’’, aldus advocaat Steffy Roos du Maine tegen het AD.

Camera’s

De advocate meent dat de 53-jarige chauffeur op pad is gestuurd zonder noodzakelijke informatie over de manier waarop hij moest handelen bij geweld of bij een overval. Nadat de chauffeur merkte dat de situatie met dronken passagiers begon te escaleren, maakte hij een noodstop. De dader stapte echter niet uit, maar viel de chauffeur aan, waarbij de laatste gewond raakte aan zijn hand, een gekneusde kaak, een bloedneus en een blauw oog overhoudt. Ook werd hij met de dood bedreigd.

De dader is nog steeds niet gevonden, mede omdat de camera’s in de bus niet werkten en er dus geen camerabeelden zijn. Daarmee vindt de raadsvrouw dat Keolis als werkgever op meerdere punten in gebreke is gebleven. Wel wordt gedacht dat een van de passagiers in de bus het incident heeft gefilmd. Deze persoon wordt gevraagd zich te melden.

Contract

De getroffen buschauffeur heeft een tijdelijk contract, maar zit al sinds het geweldsincident thuis. Hij vreest dat zijn tijdelijke contract niet wordt verlengd. “Er is weinig begrip voor zijn situatie”, concludeert Roos du Maine. “Hij draagt nergens schuld aan, maar toch is hij bang dat hij geen nieuw contract meer krijgt.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.