Concessie Zuid-Holland Noord met twee jaar verlengd

Arriva blijft  tot 11 december 2022 het busvervoer in het gebied Zuid-Holland Noord verzorgen. Gedeputeerde Staten heeft besloten om de huidige concessie voor het openbaar vervoer in deze regio met twee jaar te verlengen.

Arriva neemt het vervoer in deze concessie sinds december 2012 voor zijn rekening. De reguliere looptijd eindigt in december 2020. Door nu al te kiezen voor de maximale verlenging van twee jaar onstaat er mogelijkheden om nieuwe ontwikkelingen door te voeren. Zo zal per september 2019 de stadsdienst in Leiden volledig worden verduurzaamd door de inzet van 23 elektrische bussen. Voor de rest van de looptijd moet dat een besparing in de CO2-uitstoot van 6.400 ton opleveren.

Volledig elektrisch in Leiden

Volgens gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland biedt de keuze om de concessie te verlengen “de mogelijkheid om een flinke kwaliteitsslag te maken. Ik ben er trots op dat Arriva in 2019 de stadsdienst Leiden volledig elektrisch maakt. Dat levert een besparing op van 10 procent op de totale uitstoot in de concessie. Tegelijkertijd hebben we door de verlenging de tijd om samen met de regio zorgvuldig de wensen voor de periode na 2022 te bepalen.”

Uiteraard is ook Arriva blij met de keuze van de provincie, laat voorzitter van de raad van bestuur Anne Hettinga weten. “Sinds 2012 zijn wij verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord en ik ben er trots op dat dit contract nu met twee jaar verlengd wordt. In het bijzonder ben ik trots op de medewerkers die hier elke dag weer klaar staan om de reizigers een goede reis te bezorgen.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Concessie Zuid-Holland Noord met twee jaar verlengd | OVPro.nl

Concessie Zuid-Holland Noord met twee jaar verlengd

Arriva blijft  tot 11 december 2022 het busvervoer in het gebied Zuid-Holland Noord verzorgen. Gedeputeerde Staten heeft besloten om de huidige concessie voor het openbaar vervoer in deze regio met twee jaar te verlengen.

Arriva neemt het vervoer in deze concessie sinds december 2012 voor zijn rekening. De reguliere looptijd eindigt in december 2020. Door nu al te kiezen voor de maximale verlenging van twee jaar onstaat er mogelijkheden om nieuwe ontwikkelingen door te voeren. Zo zal per september 2019 de stadsdienst in Leiden volledig worden verduurzaamd door de inzet van 23 elektrische bussen. Voor de rest van de looptijd moet dat een besparing in de CO2-uitstoot van 6.400 ton opleveren.

Volledig elektrisch in Leiden

Volgens gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland biedt de keuze om de concessie te verlengen “de mogelijkheid om een flinke kwaliteitsslag te maken. Ik ben er trots op dat Arriva in 2019 de stadsdienst Leiden volledig elektrisch maakt. Dat levert een besparing op van 10 procent op de totale uitstoot in de concessie. Tegelijkertijd hebben we door de verlenging de tijd om samen met de regio zorgvuldig de wensen voor de periode na 2022 te bepalen.”

Uiteraard is ook Arriva blij met de keuze van de provincie, laat voorzitter van de raad van bestuur Anne Hettinga weten. “Sinds 2012 zijn wij verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord en ik ben er trots op dat dit contract nu met twee jaar verlengd wordt. In het bijzonder ben ik trots op de medewerkers die hier elke dag weer klaar staan om de reizigers een goede reis te bezorgen.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.