PitPoint levert groengas voor EBS-bussen in Voorne-Putten

Bron: PitPoint

PitPoint levert vanaf eind 2018 groengas aan alle 53 bussen van EBS in de regio Voorne-Putten. EBS voert deze concessie vanaf december 2018 voor een periode van tien jaar uit. In het kader van deze samenwerking bouwt PitPoint twee tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis.

Eind vorig jaar werd bekend dat EBS de nieuwe concessiehouder in Voorne-Putten is. Opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) koos in het bestek voor een balans tussen duurzaamheid, luchtkwaliteit en vervoer. EBS gaf daar invulling aan door met groengasbussen te gaan rijden. “EBS heeft een compleet vervoeraanbod bij ons neergelegd. De inwoners krijgen busvervoer dat vergelijkbaar is met de huidige situatie, met bussen die rijden op groengas”, zegt MRDH daarover.

Minder CO2-uitstoot

Voor het streekvervoer op het eiland Voorne-Putten, met uitlopers naar Rozenburg, koos EBS bewust voor bussen op groengas. Hiermee wordt zo’n 75 procent minder CO2 uitgestoten dan met bussen op diesel, terwijl de totale kosten vergelijkbaar zijn. Voor hun groengas kunnen de bussen van EBS straks terecht bij tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis. PitPoint gaat binnenkort aan de slag met de realisatie van deze stations en is de komende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud ervan.

Transitie naar zero-emissie

De lagere CO2-uitstoot en vergelijkbare kosten maken roengas de meest efficiënte manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, stelt Jan Theo Hoefakker, MD Commercial Sales bij PitPoint. ”Groengasbussen zijn een voordelig en duurzaam alternatief voor dieselbussen en ze kunnen nu al volledig worden ingezet. Wij zijn ontzettend blij met deze overeenkomst, omdat EBS hiermee laat zien dat groengas de ideale transitiebrandstof is op weg naar een emissievrij OV.”

De keuze voor PitPoint als leverancier was voor EBS geen moeilijke volgens Wim Kurver, CEO van EBS: “We hebben PitPoint leren kennen als partner die meedenkt en met oplossingen komt. We zijn blij op deze ervaren partner te kunnen rekenen bij deze implementatie in een voor EBS nieuwe regio.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint levert groengas voor EBS-bussen in Voorne-Putten | OVPro.nl