Connexxion logo bus (foto: Flickr)

Connexxion verduurzaamt OV op Texel met twee groengasbussen

Connexxion logo bus (foto: Flickr)

Vervoerder Connexxion vervangt halverwege juli twee dieselbussen op Texel door groengasbussen. Daarmee hopen de betrokken partijen het openbaar vervoer op Texel duurzamer, schoner en zuiniger te maken. De vervoerder ziet groengas is een logische keuze voor het OV op dit Waddeneiland, omdat er in 2016 toch al een CNG-installatie is aangelegd.

Voor dit project heeft Connexxion de handen ineengeslagen met brandstoffenleverancier PitPoint en TESO. “Wij rijden vanaf 22 juli de nieuwe concessie Noord-Holland Noord in opdracht van de Provincie Noord-Holland. Op het vasteland hebben we gekozen voor 83 elektrische voertuigen. Op Texel is voor ons groengas de slimste keuze waarmee we direct de uitstoot verminderen”, vertelt Saskia Louwers, concessiedirecteur Noord-Holland Noord bij Connexxion.

Groengas

Vanwege de CNG-installatie die is aangelegd voor de duurzame veerboot TEXELSTROOM, is de installatie die Connexxion nodig heeft om het groengas te tanken al op de veerhaven aanwezig. Door voor deze brandstof te kiezen in plaats van voor diesel, stoten de bussen 75 procent minder CO2 en fijnstof uit. PitPoint bouwt wel nog een speciale afleverzuil, waar alleen de bussen kunnen tanken. Voor particulieren is de zuil niet te gebruiken.

Jan Theo Hoefakker, directeur Commercial Sales bij PitPoint: “Wij zijn heel blij met de keuze van Connexxion om op groengas te gaan rijden. Met de groengasbussen wordt de schadelijke uitstoot direct verminderd en zet Connexxion een belangrijke stap om het vervoer op Texel te verduurzamen.” De leverancier van schone brandstoffen is al deze week begonnen met werkzaamheden voor de zuil.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.