Nieuw busstation, Breda Centraal Station

HOV-bussen in Brabant heten voortaan Bravodirect

Nieuw busstation, Breda Centraal Station

Het hoogwaardig openbaar busvervoer in de gehele provincie Noord-Brabant wordt vanaf deze zomer uitgevoerd onder de naam Bravodirect. Daarmee krijgt het HOV-busvervoer in de drie verschillende concessies in deze provincie een overeenkomende naam en een herkenbaar uiterlijk. Tot nog toe reden deze bussen in West- en Oost-Brabant onder de naam Volans en in Zuidoost-Brabant onder Bravo.

Een groot deel van het openbaar vervoer van Arriva én van Hermes wordt sinds eind 2016 al uitgevoerd onder de naam Bravo. De provincie besloot alle bussen één naam te geven, om het voor reizigers gemakkelijker te maken om het OV te gebruiken. De HOV-lijnen waren hierop tot nog toe een uitzondering, maar volgens de provincie is het logisch om ook deze 30 buslijnen aan te sluiten.

Bravo-boom

“Wij willen dat alle vormen van OV duidelijk herkenbaar zijn voor onze reizigers”, legt gedeputeerde Christophe van der Maat uit. Behalve buurt-, stad- en streekbussen, rijdt er in Helmond ook een flexibel busje onder de naam Bravoflex. “Bravodirect is dus een nieuwe loot aan de Bravo-boom. Op termijn kunnen onder Bravo bijvoorbeeld ook deelfietsen en deelauto’s ingezet worden. Zo wordt Bravo hét merk voor een brede mobiliteitsaanpak in Brabant.”

Alle bussen van de 300 en 400-lijnen in de concessies worden deze zomer omgestickerd, zodat het duidelijk is dat de lijnen voortaan een andere naam hebben. Bovendien wil de provincie ook dat de haltes een Bravo-uiterlijk krijgen, zodat het duidelijk is dat hier een hoogwaardige, snelle bus halteert. Dit gebeurt in het najaar. Deze naamsverandering betekent overigens niets voor de Brabantliners, die Arriva in de concessie West-Brabant verzorgt. Dit zijn wel hoogwaardige bussen, maar de merknaam daarvoor blijft gewoon bestaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.