Nachtbus tussen Leiden en Zoetermeer blijft langer rijden

Leiden Centraal_busstation (bron: Wikipedia/Michiel Verbeek)

De Nachtbus van Leiden naar Zoetermeer blijft in ieder geval rijden tot het einde van volgend jaar. Vervoerder Arriva kan na de huidige proefperiode van zes maanden nog geen uitspraken doen over het succes van deze lijn. Dit laat de gemeente Zoetermeer weten.

Een half jaar geleden besloot Arriva een nachtbus te gaan rijden in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, vanwege een specifieke wens van de Zoetermeerse gemeenteraad. Er werd door Arriva en de gemeente afgesproken dat er na zes maanden gekeken zou worden of de lijn definitief in de dienstregeling wordt opgenomen.

Arriva

Nu heeft Arriva gesteld dat de proefperiode eigenlijk te kort is. Zij zien namelijk zeker mogelijkheden voor deze verbinding en verwachten bovendien dat het gebruik nog verder zal toenemen. Wethouder Marc Rosier van Verkeer en Vervoer, vindt hiermee een mooi resultaat behaald. “Ik vind het goed om te zien dat er zoveel reizigers gebruik maken van de nachtlijn. Gemiddeld reisden in mei en juni gemiddeld 88 reizigers per weekend met de bus.”

De nachtbus rijdt tussen 01.45 uur en 05.45 uur ieder uur. Daarbij rijdt er altijd een service- of veiligheidsmedewerker mee en kan in deze bus alleen met pin betaald worden. Een rit met de bus is 5 euro, waarmee reizigers ook nog gebruik kunnen maken van lijn 6 van HTM. Bovendien sluit deze lijn in Leiden aan op de nachttrein naar Amsterdam.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.