Ouderen met laag inkomen reizen gratis bij Connexxion, GVB en EBS

Senioren met een laag inkomen en weinig eigen vermogen kunnen binnenkort in de regio Amsterdam gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Dit was bij de Amsterdamse stadsvervoerder GVB al enige tijd mogelijk, maar de maatregel is door de gemeente uitgebreid. Nu is dit ook mogelijk in bussen van Connexxion en EBS.

Het gratis reizen geldt in het OV van GVB, EBS en Connexxion vanaf 22 juli. Daarbij stelt de gemeente dat het gratis vervoer wel louter binnen Amsterdam geldt. Voor het vervoer buiten Amsterdam bij deze vervoerders moeten passagiers nog steeds zelf betalen.

Budget

De gemeente Amsterdam biedt allerlei voorzieningen aan mensen met een krappe beurs. Ook het OV behoort hiertoe, omdat openbaar vervoer een prijzige aangelegenheid kan zijn, maar mobiliteit wel erg belangrijk is voor deze doelgroep. Senioren komen voor deze regeling in aanmerking als ze alleen AOW ontvangen of AOW en een klein pensioen.

Ook als de ouderen gratis mogen reizen, is het wel belangrijk dat zijn geen negatief saldo op de OV-chipkaart hebben staan. Het is niet per se nodig om er geld op te hebben staan, maar minder dan 0 euro is niet mogelijk. De gemeente wijst er verder op dat de bussen en nachtbus van Keolis die tot Amsterdam rijden ook niet gratis zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “Ouderen met laag inkomen reizen gratis bij Connexxion, GVB en EBS”

kees boer|18.07.18|22:54

In de steden Praag en Budapest mogen alle 70 plussers met het OV

sitara roos|24.07.18|10:11

Helaas, net over de inkomensgrens en erg jammer dat er geen tegemoetkoming is.
Deze regeling zou voor alle 65-plussers moeten gelden.
We zouden dan ook vaker gebruik maken van het o.v.

Hans Slemmer|21.01.19|17:29

Stel dat je in Amsterdam op een Connexxion bus stapt richting Haarlem.
Wordt dan het gratis Amsterdamse deel automatisch meegeteld bij het uitchecken in Haarlem?

Hans Slemmer|21.01.19|17:31

Stel dat je in Amsterdam op een Connexxion bus stapt naar Haarlem, wordt dan het gratis vervoerdeel in Amsterdam automatisch verwerkt bij het uitchecken in Haarlem?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.