Arriva eist twee ton voor busbranden in Tilburg

Foto inge

Arriva eist een schadevergoeding van 200.000 euro van een voormalige buschauffeur, die vastzit voor brandstichting in bussen en op de remise. De schadeclaim zal woensdag worden behandeld tijdens de strafzaak tegen de 29-jarige verdachte. De chauffeur ontkent zelf iets met de branden te maken te hebben gehad. 

De schade door de branden is geschat op 1,5 miljoen euro. De schadeclaim van 2 ton is gebaseerd op het eigen risico dat Arriva moet betalen aan de verzekeraar. Over een mogelijk motief voor de branden is niks bekend, omdat de verdachte ontkent. Vervoerder Arriva wil nog niets kwijt over deze zaak.

Brandstichting

Arriva in Tilburg werd vorig jaar in korte tijd drie keer getroffen door brandstichting. Op 16 september gingen meerdere bussen volledig in vlammen op bij het busdepot. Bijna twee weken later werd het kantoor in brand gestoken en in november werd een bus gestolen. De dader reed eerst enkele uren met dit voertuig rond, waarna hij de bus in brand stak.

De vervoerder loofde eerder een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot aanhouding van de dader, waarna hij door een tante op beelden werd herkend. Ook wijzen peilgegevens van zijn mobiele telefoon uit dat de verdachte in de buurt was toen de branden werden aangestoken. Hij werkte eerder voor Arriva, maar zijn dienstverband was kort voor het incident beëindigd.

Lees ook:

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.