Foto gunning busconcessie Haaglanden Streek (foto: MRDH)

Connexxion maakt bezwaar tegen gunning aan EBS

Foto Inge

Vervoerder Connexxion heeft bij opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) officieel bezwaar gemaakt tegen de gunning van de concessie Haaglanden aan EBS. De vervoerder wil dat de biedingen opnieuw beoordeeld worden. Als de juiste procedures zouden zijn gevolgd, had Connexxion de concessie gewoon gewonnen, meent de vervoerder. 

Vorige maand werd bekend dat de concessie Haaglanden Streek per 25 augustus 2019 overgaat naar EBS. Begin dit jaar verloor Connexxion ook al de concessie Voorne-Putten aan EBS. Connexxion wilde daarna in gesprek met de MRDH voor een toelichting op het besluit.

Ongeldige bieding

De bieding van EBS is volgens Connexxion helemaal niet geldig, omdat de eerste vervoerder zich niet heeft gehouden aan de eisen die de MRDH had gesteld aan alle biedingen. Dat kan Connexxion naar eigen zeggen ook aantoonbaar maken. Bovendien zijn er bij de beoordeling procedurele en inhoudelijke fouten gemaakt, waardoor de opdrachtgever ten onrechte het bod van Connexxion lager heeft beoordeeld. De bieding van EBS kwam hierdoor juist beter uit de bus.

De contractwaarde van de concessie Haaglanden streek is bijna 400 miljoen euro. Volgens Marc Rosier, bestuurslid van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit MRDH gaf EBS juist het beste invulling aan belangrijke thema’s voor de inwoners van deze regio. EBS biedt 11 procent meer vervoer aan, zero emissie-bussen op de stadsdiensten in Zoetermeer en Delft en groengasbussen in de andere gemeentes.

Lees ook:

EBS wint busconcessie Haaglanden Streek
Connexxion wil gesprek met MRDH over gunning concessie aan EBS
EBS wint concessie Voorne-Putten

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “Connexxion maakt bezwaar tegen gunning aan EBS”

Jan Klaas|24.08.18|13:24

Zucht.

Suzanne M|26.08.18|15:44

EBS rijdt in stadsregio Amsterdam en was het eerste in Europa waar ze voet aan de grond kregen. Helaas is het een Israëlisch bedrijf en rijdt deze een lijndienst in de bezette Palestijnse gebieden…

Robert Wagenaar|28.08.18|11:51

Waarom reageert CXX dan niet eerder, als ze weten dat procedures niet goed gevolgd zijn? Gewoon slechte verliezers.. van een struisvogel zijn ze veranderd in een krielkip.?

Robert Wagenaar|28.08.18|11:52

Waarom reageert CXX dan niet eerder, als ze weten dat niet de juiste procedures gevolgd zijn?? Zijn gewoon slechte verliezers…. van een Struisvogel zijn ze getransformeerd tot een krielkip?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Connexxion maakt bezwaar tegen gunning aan EBS | OVPro.nl
Foto gunning busconcessie Haaglanden Streek (foto: MRDH)

Connexxion maakt bezwaar tegen gunning aan EBS

Foto Inge

Vervoerder Connexxion heeft bij opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) officieel bezwaar gemaakt tegen de gunning van de concessie Haaglanden aan EBS. De vervoerder wil dat de biedingen opnieuw beoordeeld worden. Als de juiste procedures zouden zijn gevolgd, had Connexxion de concessie gewoon gewonnen, meent de vervoerder. 

Vorige maand werd bekend dat de concessie Haaglanden Streek per 25 augustus 2019 overgaat naar EBS. Begin dit jaar verloor Connexxion ook al de concessie Voorne-Putten aan EBS. Connexxion wilde daarna in gesprek met de MRDH voor een toelichting op het besluit.

Ongeldige bieding

De bieding van EBS is volgens Connexxion helemaal niet geldig, omdat de eerste vervoerder zich niet heeft gehouden aan de eisen die de MRDH had gesteld aan alle biedingen. Dat kan Connexxion naar eigen zeggen ook aantoonbaar maken. Bovendien zijn er bij de beoordeling procedurele en inhoudelijke fouten gemaakt, waardoor de opdrachtgever ten onrechte het bod van Connexxion lager heeft beoordeeld. De bieding van EBS kwam hierdoor juist beter uit de bus.

De contractwaarde van de concessie Haaglanden streek is bijna 400 miljoen euro. Volgens Marc Rosier, bestuurslid van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit MRDH gaf EBS juist het beste invulling aan belangrijke thema’s voor de inwoners van deze regio. EBS biedt 11 procent meer vervoer aan, zero emissie-bussen op de stadsdiensten in Zoetermeer en Delft en groengasbussen in de andere gemeentes.

Lees ook:

EBS wint busconcessie Haaglanden Streek
Connexxion wil gesprek met MRDH over gunning concessie aan EBS
EBS wint concessie Voorne-Putten

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “Connexxion maakt bezwaar tegen gunning aan EBS”

Jan Klaas|24.08.18|13:24

Zucht.

Suzanne M|26.08.18|15:44

EBS rijdt in stadsregio Amsterdam en was het eerste in Europa waar ze voet aan de grond kregen. Helaas is het een Israëlisch bedrijf en rijdt deze een lijndienst in de bezette Palestijnse gebieden…

Robert Wagenaar|28.08.18|11:51

Waarom reageert CXX dan niet eerder, als ze weten dat procedures niet goed gevolgd zijn? Gewoon slechte verliezers.. van een struisvogel zijn ze veranderd in een krielkip.?

Robert Wagenaar|28.08.18|11:52

Waarom reageert CXX dan niet eerder, als ze weten dat niet de juiste procedures gevolgd zijn?? Zijn gewoon slechte verliezers…. van een Struisvogel zijn ze getransformeerd tot een krielkip?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.