Connexxion, bus, Goes, Zeeland

PvdA Zeeland ondervraagt gedeputeerde over uitval bussen

De PvdA-fractie in de provincie Zeeland heeft geschrokken gereageerd op het nieuws dat het busvervoer op verschillende lijnen vorige week is uitgevallen door een tekort aan personeel. De gedeputeerde moet daarom in gesprek met vervoerder Connexxion en de vervoerder wijzen op verplichtingen richting de reizigers. De PvdA heeft daarvoor vragen gesteld aan het college.

“Dit is een beroerde service voor scholieren, forenzen en toeristen”, stellen Statenleden Ralph van Hertum en Bayram Erbisim. “In onze ogen moeten reizigers er van op aan kunnen dat de bus volgens de dienstregeling rijdt. De PvdA krijgt de afgelopen weken ook meldingen over bussen die haltes voorbijrijden en reizigers laten staan. Hierdoor komen forenzen te laat op hun werk en missen leerlingen lessen.”

Uitval

Vorige week vielen er in Zeeland op zes verschillende lijnen bussen uit, omdat vervoerder Connexxion hiervoor geen personeel kon vinden. “Dit maakt duidelijk dat de busmaatschappij grote moeite heeft om alle schoteltjes draaiend te houden en dan te bedenken dat de lijst niet eens volledig is”, vinden de twee Statenleden. Net als veel andere vervoerders heeft de vervoerder moeite om voldoende personeel te vinden.

De Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas heeft aan de regionale krant PZC al laten weten dat de bussen van hem in ieder geval zo snel mogelijk weer moeten gaan rijden. Van Hertum en Erbisim hebben echter ook signalen ontvangen dat het probleem groter is. Bussen zouden haltes ook voorbij rijden en reizigers laten staan. Dit moet ook zo snel mogelijk worden teruggedrongen, menen de twee.

Vragen

De politici hebben aan het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland drie vragen gesteld, namelijk:

1. Zijn Gedeputeerde Staten bereid om deze week Connexxion te contacteren en te wijzen op de verplichtingen richting de reizigers?
2. Hoe denken Gedeputeerde Staten op de korte termijn de uitval van busritten te voorkomen en hoe willen Gedeputeerde Staten de Zeeuwse reiziger garanderen dat zowel op korte termijn als op lange termijn de uitval van de busritten kan worden beperkt?
3. Kloppen de berichten dat buschauffeurs reizigers laten staan bij bushaltes? Zo ja, hebben Gedeputeerde Staten in beeld hoe vaak busreizigers worden achtergelaten bij bushaltes en wat zijn zij van plan om hieraan te doen?

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PvdA Zeeland ondervraagt gedeputeerde over uitval bussen | OVPro.nl
Connexxion, bus, Goes, Zeeland

PvdA Zeeland ondervraagt gedeputeerde over uitval bussen

De PvdA-fractie in de provincie Zeeland heeft geschrokken gereageerd op het nieuws dat het busvervoer op verschillende lijnen vorige week is uitgevallen door een tekort aan personeel. De gedeputeerde moet daarom in gesprek met vervoerder Connexxion en de vervoerder wijzen op verplichtingen richting de reizigers. De PvdA heeft daarvoor vragen gesteld aan het college.

“Dit is een beroerde service voor scholieren, forenzen en toeristen”, stellen Statenleden Ralph van Hertum en Bayram Erbisim. “In onze ogen moeten reizigers er van op aan kunnen dat de bus volgens de dienstregeling rijdt. De PvdA krijgt de afgelopen weken ook meldingen over bussen die haltes voorbijrijden en reizigers laten staan. Hierdoor komen forenzen te laat op hun werk en missen leerlingen lessen.”

Uitval

Vorige week vielen er in Zeeland op zes verschillende lijnen bussen uit, omdat vervoerder Connexxion hiervoor geen personeel kon vinden. “Dit maakt duidelijk dat de busmaatschappij grote moeite heeft om alle schoteltjes draaiend te houden en dan te bedenken dat de lijst niet eens volledig is”, vinden de twee Statenleden. Net als veel andere vervoerders heeft de vervoerder moeite om voldoende personeel te vinden.

De Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas heeft aan de regionale krant PZC al laten weten dat de bussen van hem in ieder geval zo snel mogelijk weer moeten gaan rijden. Van Hertum en Erbisim hebben echter ook signalen ontvangen dat het probleem groter is. Bussen zouden haltes ook voorbij rijden en reizigers laten staan. Dit moet ook zo snel mogelijk worden teruggedrongen, menen de twee.

Vragen

De politici hebben aan het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland drie vragen gesteld, namelijk:

1. Zijn Gedeputeerde Staten bereid om deze week Connexxion te contacteren en te wijzen op de verplichtingen richting de reizigers?
2. Hoe denken Gedeputeerde Staten op de korte termijn de uitval van busritten te voorkomen en hoe willen Gedeputeerde Staten de Zeeuwse reiziger garanderen dat zowel op korte termijn als op lange termijn de uitval van de busritten kan worden beperkt?
3. Kloppen de berichten dat buschauffeurs reizigers laten staan bij bushaltes? Zo ja, hebben Gedeputeerde Staten in beeld hoe vaak busreizigers worden achtergelaten bij bushaltes en wat zijn zij van plan om hieraan te doen?

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.