Limburgs buskaartje wordt fors duurder

Door een nieuwe rekenmethode van vervoerder Arriva wordt een los buskaartje in de provincie Limburg volgend jaar flink duurder. De prijs van losse kaartjes zal gemiddeld meer stijgen dan die van andere kaartjes of abonnementen. De nieuwe berekening moet het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren.

Dit meldt regionaal dagblad De Limburger. Een dagkaart voor de daluren wordt 7,10, terwijl reizigers hiervoor nu 6,50 euro betalen. De prijs van een los ticket voor de streekbus stijgt van 4,80 naar 5,15 euro. In die prijs zit ook de landelijk bepaalde verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

Provincie

De provincie Limburg heeft deze forse prijsstijging op de losse tickets goedgekeurd. Volgens de aanbestedende overheid hanteert Arriva nu een transparante methodiek en past dit bij het uitgangspunt dat het gebruik van de ov-chipkaart moet worden gestimuleerd. De kosten voor OV-chipkaarthouders stijgen met vijf procent; dat is de maximale stijging die landelijk is toegestaan.

De prijsstijging kan wel op kritiek rekenen van het Reizigersoverleg Limburg, die vreest dat het gebruik van de bus hierdoor juist minder aantrekkelijk wordt. Vooral omdat de losse kaartjes vorig jaar ook al flink duurder werden. “Juist deze kaartjes worden heel veel gebruikt. Dit levert Arriva dus een hoop geld op”, stelt Kees Braam, voorzitter van het Reizigersoverleg Limburg.

Meedoenpas

Om reizigers tegemoet te komen die geen OV-chipkaart kunnen betalen, werkt de vervoerder aan een alternatief. Met een ‘meedoenpas’ moeten minima gecompenseerd worden. Daarover gaat Arriva nu met de Limburgse gemeenten in gesprek.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Limburgs buskaartje wordt fors duurder”

Pat Rick|04.10.18|11:31

Was Arriva eerst niet transparant? Hoe kunnen ze dan de aanbesteding hebben gewonnen?
Limburg heeft al een van de duurste buskaartjes in Nederland

En op de Maaslijn maakt Arriva er ook een rommeltje van. Mooi dat ze zo beloond worden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Limburgs buskaartje wordt fors duurder | OVPro.nl

Limburgs buskaartje wordt fors duurder

Door een nieuwe rekenmethode van vervoerder Arriva wordt een los buskaartje in de provincie Limburg volgend jaar flink duurder. De prijs van losse kaartjes zal gemiddeld meer stijgen dan die van andere kaartjes of abonnementen. De nieuwe berekening moet het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren.

Dit meldt regionaal dagblad De Limburger. Een dagkaart voor de daluren wordt 7,10, terwijl reizigers hiervoor nu 6,50 euro betalen. De prijs van een los ticket voor de streekbus stijgt van 4,80 naar 5,15 euro. In die prijs zit ook de landelijk bepaalde verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

Provincie

De provincie Limburg heeft deze forse prijsstijging op de losse tickets goedgekeurd. Volgens de aanbestedende overheid hanteert Arriva nu een transparante methodiek en past dit bij het uitgangspunt dat het gebruik van de ov-chipkaart moet worden gestimuleerd. De kosten voor OV-chipkaarthouders stijgen met vijf procent; dat is de maximale stijging die landelijk is toegestaan.

De prijsstijging kan wel op kritiek rekenen van het Reizigersoverleg Limburg, die vreest dat het gebruik van de bus hierdoor juist minder aantrekkelijk wordt. Vooral omdat de losse kaartjes vorig jaar ook al flink duurder werden. “Juist deze kaartjes worden heel veel gebruikt. Dit levert Arriva dus een hoop geld op”, stelt Kees Braam, voorzitter van het Reizigersoverleg Limburg.

Meedoenpas

Om reizigers tegemoet te komen die geen OV-chipkaart kunnen betalen, werkt de vervoerder aan een alternatief. Met een ‘meedoenpas’ moeten minima gecompenseerd worden. Daarover gaat Arriva nu met de Limburgse gemeenten in gesprek.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Limburgs buskaartje wordt fors duurder”

Pat Rick|04.10.18|11:31

Was Arriva eerst niet transparant? Hoe kunnen ze dan de aanbesteding hebben gewonnen?
Limburg heeft al een van de duurste buskaartjes in Nederland

En op de Maaslijn maakt Arriva er ook een rommeltje van. Mooi dat ze zo beloond worden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.