Connexxion, bus, Goes, Zeeland

Connexxion moet 9 ton terugbetalen aan provincie Zeeland

Connexxion, bus, Goes, Zeeland

De provincie Zeeland vordert bijna een miljoen euro terug van vervoerder Connexxion, omdat de vervoerder in 2016 te veel exploitatiesubsidie heeft ontvangen. De exploitatiesubsidie over 2016 is nu pas definitief vastgesteld door de Gedeputeerde Staten en de provincie blijkt ruim 900.000 meer te hebben betaald aan de vervoerder dan waar die recht op had.  

De provincie heeft eind 2018 de laatste informatie ontvangen over het uitgevoerde busvervoer in 2016, waardoor de exploitatiebijdrage bepaald kon worden. Volgens de provincie moet Connexxion nu een deel van het geld terugbetalen om de vooraf vastgestelde landelijke bijdrageindexen in de afgelopen jaren lager waren dan vooraf gedacht.

Bedragen

Om het busvervoer in 2016 uit te voeren, heeft de vervoerder iets meer dan 14,5 miljoen euro ontvangen. Maar na berekening blijkt dat Connexxion voor alle uitgevoerde dienstregelingsuren, het meerwerk, kosten voor het toeristennet en de bijdrage van de buurtbussen slechts recht had op een bedrag van 13.618.582 euro. Dit betekent dat de vervoerder eigenlijk 920.568 euro teveel heeft ontvangen, maar de provincie verrekent met dit bedrag 17.545 euro voor de aanvullende accountantsverklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.