Stadsbus Qbuzz in Dordrecht

Rover: boete Qbuzz inzetten voor reiziger

Bron: JP

De boete van 300.000 euro die Qbuzz moet betalen voor slechte prestaties in de concessie Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem, moet ten goede komen aan de reiziger. Daarvoor pleit reizigersorganisatie Rover. Onlangs werd bekend dat de provincie Zuid-Holland een boete van drie ton oplegt. Door dit geld in een reizigersfonds te storten, kan een vorm van reizigerscompensatie worden gefinancierd. 

Na de overname van de concessie door Qbuzz werd door reizigers veel geklaagd over uitval en lange vertragingen. Qbuzz beloofde beterschap en zette extra chauffeurs en bussen in. Maar omdat nog steeds niet alle problemen zijn opgelost, besloot de Zuid-Hollandse gedeputeerde Floor Vermeulen alsnog een boete op te leggen zoals was afgesproken.

Positieve ontwikkelingen

Overigens hoopt Rover dat Qbuzz snel verbeteringen laat zien in Zuid-Holland. “Na alle problemen voor de reiziger is het nu hoog tijd voor positieve ontwikkelingen in regio Drechtsteden”, zegt Aldo Markus van Rover-afdeling Drechtsteden. “Dus geen stakingen, maar beter busvervoer en een vorm van compensatie voor de reizigers die gedupeerd zijn door de slechte start van Qbuzz.” Dit kan gerealiseerd worden via het reizigersfonds.

Het reizigersoverleg Rodag, waar Rover deel van uitmaakt, heeft met Qbuzz over de problemen in Drechtsteden gesproken. Op basis van dit gesprek vertrouwt het Rodag erop dat de aanloopproblemen worden opgelost, maar tegelijkertijd is het reizigersoverleg onaangenaam verrast door de tijd die Qbuzz hier voor nodig heeft.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.