RRReis ComfortBus, nieuwe huisstijl Oost-Nederland

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen zelfde huisstijl

Bussen en treinen in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel worden vanaf december 2020 uitgerust in dezelfde huisstijl. Ook gaan ze allemaal rijden onder het merk ‘RRReis’. Dit is een signaal aan reizigers dat ze hun bestemming zorgeloos kunnen bereiken zonder te hoeven nadenken over provinciegrenzen en verschillende regionale vervoerders, menen de gedeputeerden van die drie provincies.

Er is gekozen voor de merknaam RRReis, waarbij de drie R-en symbool staan voor de samenwerking van de drie provincies. De colleges van Gedeputeerde Staten van Flevoland, Gelderland en Overijssel werken samen in de aanbestedingen voor het bus- en treinvervoer in deze provincies. De huidige zeven verschillende concessies worden met ingang van december 2020 omgevormd tot drie grensoverschrijdende concessies.

Kleuren

De bussen krijgen de kleuren paars, blauw en groen. Daarvoor is gekozen nadat er meerdere kleuren, combinaties en stijlen voor evaluatie zijn voorgelegd aan inwoners van de drie provincies. Paars, blauw en groen werden het beste beoordeeld, want die kleuren staan voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding. Bovendien is volgens de drie provincies de naam RRReis makkelijk te combineren met verschillende productformules of campagnes om het bus- en treinvervoer onder de aandacht van inwoners en bezoekers te brengen.

Door in de drie provincies één stijl te hanteren, blijft de uitstraling van het OV bovendien ook bij een nieuwe aanbesteding hetzelfde. “Ervaring leert dat er vaak veel tijd overheen gaat voordat een nieuw merk en huisstijl zij ingeburgerd”, schrijven de provincies. “Merk en huisstijl worden in alle drie provincies ingezet. Een groot bereik draagt bij aan een snelle naamsbekendheid. RRReis is een duidelijke naam die direct begrijpelijk is voor de reiziger.”

Vervoerder

Het is niet voor het eerst dat een provincie ervoor kiest om één merk merk en huisstijl op te leggen. Zo hebben alle bussen in Noord-Brabant de rood-witte kleur gekregen en wordt het vervoer hier uitgevoerd onder de naam Bravo. Maar Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn wel van mening dat het belangrijk is dat een reiziger weet met welke vervoerder hij reist én dat een vervoerder er waarde aan hecht dat hij zich bekend kan maken.

Dit is volgens de drie concessieverleners juist met deze naam goed mogelijk. Er kan door vervoerders namelijk bijvoorbeeld worden gekozen voor de variant ‘RRReis met’, waarna de naam van de vervoerder kan volgen. De nieuwe huisstijl zal voor het eerst te zien zijn op de nieuwe bussen in de concessie IJssel-Vecht, waarna de voertuigen in Rijn-Waal volgen in 2020 en in Berkel-Dinkel in 2023. Vanaf december 2021 zullen de eerste treinen in de nieuwe kleuren te zien zijn.

Lees ook:

Wil je meer leren over de keuzes die Gelderland, Flevoland en Overijssel hebben gemaakt voor de drie nieuwe concessie? Schrijf je dan in voor het OV Debat // Aanbesteden op 21 mei.  

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen zelfde huisstijl | OVPro.nl
RRReis ComfortBus, nieuwe huisstijl Oost-Nederland

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen zelfde huisstijl

Bussen en treinen in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel worden vanaf december 2020 uitgerust in dezelfde huisstijl. Ook gaan ze allemaal rijden onder het merk ‘RRReis’. Dit is een signaal aan reizigers dat ze hun bestemming zorgeloos kunnen bereiken zonder te hoeven nadenken over provinciegrenzen en verschillende regionale vervoerders, menen de gedeputeerden van die drie provincies.

Er is gekozen voor de merknaam RRReis, waarbij de drie R-en symbool staan voor de samenwerking van de drie provincies. De colleges van Gedeputeerde Staten van Flevoland, Gelderland en Overijssel werken samen in de aanbestedingen voor het bus- en treinvervoer in deze provincies. De huidige zeven verschillende concessies worden met ingang van december 2020 omgevormd tot drie grensoverschrijdende concessies.

Kleuren

De bussen krijgen de kleuren paars, blauw en groen. Daarvoor is gekozen nadat er meerdere kleuren, combinaties en stijlen voor evaluatie zijn voorgelegd aan inwoners van de drie provincies. Paars, blauw en groen werden het beste beoordeeld, want die kleuren staan voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding. Bovendien is volgens de drie provincies de naam RRReis makkelijk te combineren met verschillende productformules of campagnes om het bus- en treinvervoer onder de aandacht van inwoners en bezoekers te brengen.

Door in de drie provincies één stijl te hanteren, blijft de uitstraling van het OV bovendien ook bij een nieuwe aanbesteding hetzelfde. “Ervaring leert dat er vaak veel tijd overheen gaat voordat een nieuw merk en huisstijl zij ingeburgerd”, schrijven de provincies. “Merk en huisstijl worden in alle drie provincies ingezet. Een groot bereik draagt bij aan een snelle naamsbekendheid. RRReis is een duidelijke naam die direct begrijpelijk is voor de reiziger.”

Vervoerder

Het is niet voor het eerst dat een provincie ervoor kiest om één merk merk en huisstijl op te leggen. Zo hebben alle bussen in Noord-Brabant de rood-witte kleur gekregen en wordt het vervoer hier uitgevoerd onder de naam Bravo. Maar Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn wel van mening dat het belangrijk is dat een reiziger weet met welke vervoerder hij reist én dat een vervoerder er waarde aan hecht dat hij zich bekend kan maken.

Dit is volgens de drie concessieverleners juist met deze naam goed mogelijk. Er kan door vervoerders namelijk bijvoorbeeld worden gekozen voor de variant ‘RRReis met’, waarna de naam van de vervoerder kan volgen. De nieuwe huisstijl zal voor het eerst te zien zijn op de nieuwe bussen in de concessie IJssel-Vecht, waarna de voertuigen in Rijn-Waal volgen in 2020 en in Berkel-Dinkel in 2023. Vanaf december 2021 zullen de eerste treinen in de nieuwe kleuren te zien zijn.

Lees ook:

Wil je meer leren over de keuzes die Gelderland, Flevoland en Overijssel hebben gemaakt voor de drie nieuwe concessie? Schrijf je dan in voor het OV Debat // Aanbesteden op 21 mei.  

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.