Groengasbus van EBS aan tankpunt PitPoint

PitPoint mag groengas leveren voor bussen EBS in Haaglanden Streek

Foto: PitPoint

Om het busvervoer in de concessie Haaglanden Streek te verduurzamen, gaat vervoerder EBS hier vanaf augustus met hybride groengasbussen rijden. Leverancier van schone brandstoffen PitPoint mag de circa vijftig groengasbussen van brandstoffen voorzien. De bussen kunnen die brandstof tanken bij twee locaties in de regio, waarvan er één nieuw gebouwd zal worden. 

Dit tankstation komt te liggen in Den Hoorn. Chauffeurs zullen daarnaast kunnen tanken bij het huidige CNG-station in Zoetermeer, dat hiervoor een update krijgt. Jan Theo Hoefakker, Managing Director Commercial Sales bij PitPoint: “Wij zijn ontzettend trots dat we EBS in deze regio kunnen helpen met het realiseren van schoon openbaar vervoer. Groengas is een geavanceerde bio fuel en levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Positieve samenwerking

De twee partijen hebben al eerder samengewerkt, want PitPoint levert ook al groengas aan de 53 bussen in de regio Voorne-Putten. Wim Kurver, CEO van EBS: “We werken al langer samen met PitPoint als partner in de transitie naar emissievrij OV en dat bevalt ons erg goed. PitPoint steekt echt haar nek uit om een goede service te leveren en dat waardeer ik. Gezamenlijk zetten we in de regio Haaglanden streek zo een belangrijke stap voorwaarts naar een emissievrije vloot.”

EBS heeft in eerste instantie bewust gekozen voor groengas voor het busvervoer in de streek, omdat de CO2-uitstoot fors vermindert en de totale kosten vergelijkbaar zijn met rijden op diesel. “Dit maakt groengas de meest efficiënte en kosteneffectieve manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen,” vertelt Kurver. Na verloop van tijd zullen de groengasbussen wel vervangen worden door zero emissie-voertuigen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint mag groengas leveren voor bussen EBS in Haaglanden Streek | OVPro.nl
Groengasbus van EBS aan tankpunt PitPoint

PitPoint mag groengas leveren voor bussen EBS in Haaglanden Streek

Foto: PitPoint

Om het busvervoer in de concessie Haaglanden Streek te verduurzamen, gaat vervoerder EBS hier vanaf augustus met hybride groengasbussen rijden. Leverancier van schone brandstoffen PitPoint mag de circa vijftig groengasbussen van brandstoffen voorzien. De bussen kunnen die brandstof tanken bij twee locaties in de regio, waarvan er één nieuw gebouwd zal worden. 

Dit tankstation komt te liggen in Den Hoorn. Chauffeurs zullen daarnaast kunnen tanken bij het huidige CNG-station in Zoetermeer, dat hiervoor een update krijgt. Jan Theo Hoefakker, Managing Director Commercial Sales bij PitPoint: “Wij zijn ontzettend trots dat we EBS in deze regio kunnen helpen met het realiseren van schoon openbaar vervoer. Groengas is een geavanceerde bio fuel en levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Positieve samenwerking

De twee partijen hebben al eerder samengewerkt, want PitPoint levert ook al groengas aan de 53 bussen in de regio Voorne-Putten. Wim Kurver, CEO van EBS: “We werken al langer samen met PitPoint als partner in de transitie naar emissievrij OV en dat bevalt ons erg goed. PitPoint steekt echt haar nek uit om een goede service te leveren en dat waardeer ik. Gezamenlijk zetten we in de regio Haaglanden streek zo een belangrijke stap voorwaarts naar een emissievrije vloot.”

EBS heeft in eerste instantie bewust gekozen voor groengas voor het busvervoer in de streek, omdat de CO2-uitstoot fors vermindert en de totale kosten vergelijkbaar zijn met rijden op diesel. “Dit maakt groengas de meest efficiënte en kosteneffectieve manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen,” vertelt Kurver. Na verloop van tijd zullen de groengasbussen wel vervangen worden door zero emissie-voertuigen.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.