Mercedes Benz Sprinter City 75

Mercedes-Benz Sprinter City 75 verkozen tot ‘Minibus of the Year’

Mercedes-Benz Sprinter City 75, Exterieur, weiß, Motor OM 651 mit 120 kW (163 PS), 2,14 L Hubraum, Automatikgetriebe 7G-TRONIC PLUS, Länge/Breite/Höhe: 8.486/2.020/2.860 mm, Bestuhlung: 16+1 Mercedes-Benz Sprinter City 75, Exterior, white, OM 651 rated at 120 kW/163 hp, displacement 2.14 l, automatic transmission 7G-TRONIC PLUS, length/width/height: 8486/2020/2860 mm, seating: 16+1.

Het meest recente model van de Sprinter City 75 van Duitse bussenfabrikant Mercedes-Benz is door een internationale vakjury verkozen tot Minibus van het Jaar 2019. De jury was met name onder de indruk van het ruimtegebruik in het voertuig

“We zijn erg blij met ‘Minibus van het jaar 2019’-prijs voor de Sprinter City 75”, aldus Till Oberwörder, hoofd van Daimler Buses en voorzitter van de raad van bestuur bij EvoBus GmbH. “Voor Mercedes-Benz is dit een bevestiging dat zelfs in het minibussegment vervoerders en transportbedrijven de grootst mogelijke flexibiliteit nodig hebben van voertuigen, die bovendien zo zuinig mogelijk zijn.”

Efficiënt gebruik ruimte

De Sprinter City 75 is verkozen door de manier waarop de fabrikant op een zo efficiënt mogelijke wijze gebruik heeft gemaakt van de aanwezige ruimte. Er is in deze minibus namelijk plek voor 38 passagiers. Bovendien waren ze te spreken over het ontwerp, dat volgens de jury ook representatief is voor de hogere eisen die nu aan het OV worden gesteld. De Spinter heeft een panoramische voorruit en nieuwe grote zijruiten voor een gevoel van openheid.

Daarnaast wordt de minibus uitgerust met verschillende ondersteunende systemen voor de chauffeurs, zoals een extra rem en hulpsystemen zoals het elektronische stabiliteitsprogramma ESP, Crosswind Assist en de Active Brake Assist. Hierdoor mag het voertuig tot een van de veiligste in dit segment gerekend worden.

De prijs werd uitgereikt, nadat een vakjury de kans kreeg om vijf verschillende minibussen te testen op het terrein van de Ifema Expo in Madrid. De kleine bus van Mercedes-Benz versloeg de Ferqui Sunrise CNG, de Indcar eStrada, de MAN TGE I4X4 Intercity en de Iveco New Daily Natural Power.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.