EElektrische bus in Rotterdam bij RET (foto rob kamminga)

Eerste blik op elektrische bussen RET

In Rotterdam gaan eind dit jaar de eerste 55 elektrische bussen rijden. De bussen worden ingezet op lijnen 32, 33, 38, 44 en 56 en zullen dus te zien zijn in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Maandag waren de bussen voor het eerst te zien in de RET-kleuren. “Deze elektrische bussen houden Rotterdam bereikbaar op een manier die goed is voor de stad. Ze zijn stiller en zorgen voor schonere lucht, waardoor het prettiger wordt op straat”, aldus de Rotterdamse wethouder van mobiliteit Judith Bokhove.

RET is van plan om de busvloot in termijn volledig zero emissie te maken. In 2021 komen er nog 50 zero emissiebussen bij, in 2024 weer 50 en in 2029 de laatste 110. “Omdat we steeds gebruik willen maken van de nieuwste technologieën voor elektrische bussen, spreiden we onze investeringen binnen de concessieperiode. Deze loopt van 2019 tot 2034”, stelde RET-directeur Maurice Unck eerder.

CO2

Het milieu heeft veel baat bij deze bussen, want door elektrische voertuigen in te zetten brengt RET zijn CO2-uitstoot en de mate van luchtvervuiling terug. De bussen worden bovendien geladen met groene stroom, waardoor de CO2-footprint van het RET-busvervoer daalt. In de directe omgeving van de bussen is de uitstoot direct gereduceerd naar nul en de bussen zijn ook beduidend stiller.

De nieuwe bussen worden ’s nachts opgeladen bij de RET-busgarage aan de Kleiweg. Tijdens de dag worden ze in 15 tot 20 minuten bijgeladen op snellaadstations in Rotterdam (Zuidplein, Van Noortwijckstraat, Conradstraat/CS), Vlaardingen (Holy, Vlaardingen-West) en Schiedam Centrum. De vervoerder heeft daarnaast rekening gehouden met de reizigers, want de bussen hebben een modern interieur en USB-laadpunten.

Bekijk hieronder de foto’s:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Eerste blik op elektrische bussen RET”

De Waarheid|07.06.19|00:43

Eindelijk weer Nederlandse bussen in bij de RET

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.