Arriva, DB, logo (foto: Deutsche Bahn)

Ruim tien mogelijke kopers voor Arriva

Meer dan tien partijen hebben interesse getoond om vervoerder Arriva of delen daarvan te kopen van het Duitse moederbedrijf Deutsche Bahn. Naast verschillende private investeerders, hebben ook de Transdev Group, Go-Ahead Group PlC en Stagecoach Group Plc een bod gedaan. Dat beweert persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Donderdag konden de partijen officieel een bod gaan indienen, maar al voor de deadline kwamen er enkele voorlopige aanbiedingen binnen. Onder andere van het Franse Keolis en van private investeerders zoals Apollo Global Management LLC, Carlyle Group LP en Lone Star Funds. De betrokken partijen weigeren tot nog toe om te reageren op de mogelijke koop van de DB-dochter.

Beursgang

Vorige week meldde Bloomberg al dat Deutsche Bahn een beursgang overweegt. Dit is een optie die achter de hand wordt gehouden, wanneer de verkoop van de vervoerder te weinig opbrengt. Het is echter onduidelijk op welk bedrag DB hoopt. Waar normaal gezegd wordt dat de verkoop van Arriva tussen de 3,5 en 4 miljard euro zou moeten vangen, stelde Bloomberg onlangs dat naar schatting ‘slechts’ 2,2 miljard zou worden opgehaald met de verkoop.

Deutsche Bahn moet Arriva verkopen om de forse schuld af te lossen. De schuld is erg hoog en tegelijkertijd is er meer geld nodig voor de ambities van DB op middellange termijn. Daarom adviseerde de Algemene Rekenkamer in Duitsland afgelopen januari om Arriva en DB Cargo in de verkoop te doen. In maart werd bekend dat de Duitse spoorvervoerder het dochterbedrijf wilde afstoten.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.