Buschauffeur zet vrouw met nikab uit bus

In het Limburgse dorp Stein is maandagavond een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Dat meldt vervoerder Arriva. De vrouw weigerde in eerste instantie toen de chauffeur haar vroeg de bus te verlaten. De politie werd er uiteindelijk bijgehaald, waarna de vrouw alsnog uit de bus stapte. Volgens een politiewoordvoerder is het voor zover bekend de eerste keer dat iemand de toegang wordt geweigerd sinds de invoer van het verbod.

Arriva laat weten dat de handelswijze hier “niet conform de richtlijnen is zoals die door de ov-bedrijven zijn gecommuniceerd met alle medewerkers”. Werknemers van het vervoerbedrijf worden nogmaals bijgepraat over het verbod.

Omstreden verbod

Gezichtsbedekkende kleding is sinds 1 augustus verboden in onder meer scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer. Het verbod is omstreden en openbaarvervoerbedrijven hebben al eerder gezegd dat ze de wet niet van plan waren te handhaven. Dit zou niet alleen ingewikkeld zijn, aangezien handhaving niet de taak is van de buschauffeur, maar de overlast van mensen met gezichtsbedekkende kledij zou bovendien te verwaarlozen zijn.

Iemand die zich niet aan het verbod houdt, riskeert volgens de overheid een boete van maximaal 415 euro. Gezichtsbedekkende kleding mag nog wel worden gedragen op straat, maar niet bij haltes, perrons, in stationshallen en in taxi’s. De reiziger heeft aan Trouw laten weten gewoon de bus te blijven nemen in de toekomst.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Buschauffeur zet vrouw met nikab uit bus”

Pat Rick|23.08.19|17:33

Volgens De Limburger is deze een autochtone Nederlander die hiermee veel discussie uitlokt. De wetten in dit land gelden voor iedereen, maar wellicht wil ze dit testen.

Zo draagt ze niet bij aan vreedzaam samenleven en heel progressief Nederland zou zich moeten uitspreken als men door kleding terug wil gaan naar het verleden. is de volgende stap segregatie van jongens en meisjes in het onderwijs, van mannen en vrouwen in het OV?

kees boer|24.08.19|21:45

Afgelopen dagen is daarover een wet aangenomen en in de krant staat een heel verhaal dat die moet worden nageleefd

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.