Tribus Movitas in Utrecht

Elektrische minibus van Tribus genomineerd voor award op Busworld

Foto: Tribus

De elektrische Movitas, de stadsbus van Tribus, is dit jaar genomineerd voor de Innovation Label Vehicles Award. Dit is een prijs die op elke editie van de internationale busbeurs Busworld wordt uitgereikt aan het meest innovatieve voertuig van dat moment. De elektrische stadsbus is bovendien te bewonderen op de beurs, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden in de Belgische hoofdstad Brussel.

Met drie verschillende uitvoeringen in lengtes vanaf 8.20 meter en maximaal 9.70 meter vult de bus precies een gat in het huidige busaanbod, meent Tribus. Bovendien rijdt het voertuig volledig op elektriciteit en is hij compact, wat de stadsbus geschikt maakt steden die vanwege milieu-overwegingen besluiten om diesel te weren uit hun binnensteden. In krappe binnensteden is niet altijd ruimte voor langere stadsbussen, maar wel voor de midibus van Tribus. Er is namelijk speciale aandacht gegeven aan de wendbaarheid van het voertuig. Ook de eerste rijdemonstratie zal worden gegeven in Brussel.

Energie-efficiëntie

Een efficiënt gebruik van de energie centraal bij het ontwerp van deze bus. Het voertuig is daarom uitgerust met een speciale warmtepomp, vloerverwarming en ramen met dubbel glas en een UV-filter. Dit is allemaal gedaan om de actieradius van de bus zo veel mogelijk te vergroten. Het laden van de batterijen kan via zowel depot charging als opportunity charging en de batterijpakketten zijn in de vloer en aan de achterkant van het voertuig geplaatst.

De elektrische Movitas is bovendien een lagevloersbus, vanwege de batterijpakketten die in de vloer zijn geplaatst. Dit draagt er onder andere aan bij dat er meer ruimte is om te staan en de Movitas heeft dus meer staplaatsen dan normale bussen van vergelijkbare grootte. Bovendien kenmerkt de bus zich volgens de busbouwer hierdoor met een comfortabele en veilige manier van rijden.

Busworld

De elektrische bus van Tribus is niet het enige dat het Nederlandse bedrijf zal tentoonstellen op Busworld. Bezoekers kunnen namelijk ook de lagevloers Civitas Economy en het TrilflexAIR 2.0-vloersysteem. De Civitas Economy is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het openbaar vervoer, maar de chauffeur kan hierin rijden met een B-rijbewijs. Tribus is te vinden op hal 9, stand nummer 905.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Elektrische minibus van Tribus genomineerd voor award op Busworld | OVPro.nl
Tribus Movitas in Utrecht

Elektrische minibus van Tribus genomineerd voor award op Busworld

Foto: Tribus

De elektrische Movitas, de stadsbus van Tribus, is dit jaar genomineerd voor de Innovation Label Vehicles Award. Dit is een prijs die op elke editie van de internationale busbeurs Busworld wordt uitgereikt aan het meest innovatieve voertuig van dat moment. De elektrische stadsbus is bovendien te bewonderen op de beurs, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden in de Belgische hoofdstad Brussel.

Met drie verschillende uitvoeringen in lengtes vanaf 8.20 meter en maximaal 9.70 meter vult de bus precies een gat in het huidige busaanbod, meent Tribus. Bovendien rijdt het voertuig volledig op elektriciteit en is hij compact, wat de stadsbus geschikt maakt steden die vanwege milieu-overwegingen besluiten om diesel te weren uit hun binnensteden. In krappe binnensteden is niet altijd ruimte voor langere stadsbussen, maar wel voor de midibus van Tribus. Er is namelijk speciale aandacht gegeven aan de wendbaarheid van het voertuig. Ook de eerste rijdemonstratie zal worden gegeven in Brussel.

Energie-efficiëntie

Een efficiënt gebruik van de energie centraal bij het ontwerp van deze bus. Het voertuig is daarom uitgerust met een speciale warmtepomp, vloerverwarming en ramen met dubbel glas en een UV-filter. Dit is allemaal gedaan om de actieradius van de bus zo veel mogelijk te vergroten. Het laden van de batterijen kan via zowel depot charging als opportunity charging en de batterijpakketten zijn in de vloer en aan de achterkant van het voertuig geplaatst.

De elektrische Movitas is bovendien een lagevloersbus, vanwege de batterijpakketten die in de vloer zijn geplaatst. Dit draagt er onder andere aan bij dat er meer ruimte is om te staan en de Movitas heeft dus meer staplaatsen dan normale bussen van vergelijkbare grootte. Bovendien kenmerkt de bus zich volgens de busbouwer hierdoor met een comfortabele en veilige manier van rijden.

Busworld

De elektrische bus van Tribus is niet het enige dat het Nederlandse bedrijf zal tentoonstellen op Busworld. Bezoekers kunnen namelijk ook de lagevloers Civitas Economy en het TrilflexAIR 2.0-vloersysteem. De Civitas Economy is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het openbaar vervoer, maar de chauffeur kan hierin rijden met een B-rijbewijs. Tribus is te vinden op hal 9, stand nummer 905.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.