Bus ontruimd vanwege verdachte situatie

De politie heeft vrijdagmiddag in Almere Buiten uit voorzorg alle inzittenden uit een stadsbus gehaald. De reden die daarvoor wordt genoemd is een ‘verdachte situatie’, maar de politie heeft nog niet bekendgemaakt wat er precies aan de hand is. Later op de middag meldde de politie dat er in en rond de bus niets verdachts werd aangetroffen

Volgens Omroep Flevoland meldde vervoerder Keolis dat het ging om een bommelding, maar dat is door de politie dus nog niet bevestigd. De bus reed op de Bintangweg toen het voertuig ontruimd moest worden. Daar is de politie nu aanwezig om onderzoek te doen. Er is een brede ring rondom het voertuig afgezet.

Reizigersadvies

Er rijden voorlopig geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad en buslijn 2 van Keolis rijdt enkele haltes voorbij. NS adviseert reizigers tussen Schiphol Airport en Zwolle om te reizen via Amersfoort. Naar verwachting rijden de treinen weer normaal rond 15:15 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.