Goed zitten is essentieel voor werk in OV

Foto: EBLO

In het OV wordt veel gezeten door de medewerkers. Natuurlijk door buschauffeurs en bestuurders achter het stuur, maar ook door andere medewerkers achter hun bureau, de balie of de werkbank. Daarom is het belangrijk voor de gezondheid van medewerkers in het OV dat ze ‘goed zitten’. Om hier meer aandacht aan te geven en voor te vragen, organiseert EBLO een middag waarin de aandacht volledig ligt op zitten binnen het openbaar vervoer.

Op 20 november krijgen geïnteresseerden daar bij EBLO de gelegenheid om hier meer over te leren. Verschillende experts zullen zich richten op het belang van een goede stoel en de juiste zithouding, zowel bij chauffeursstoelen als bij werkstoelen. Daarbij zal ook uitgebreid ingegaan worden op welke stoelen en mogelijkheden er zijn en met welke toepassingen.

Thema’s

De deelnemers krijgen daarnaast een demonstratie van de foute en juist de goede zithouding voor medewerkers en het belang van goede schuimdelen in een stoel. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de juiste manier om een stoel in te stellen om gezondheidsproblemen te voorkomen en geeft een van de sprekers antwoord op de vraag of onderhoud aan een stoel nodig is.

Een andere sessie zal worden verzorgd door Orthopedisch Manueel therapeut en fysiotherapeut Henk Willem van de Kamp. Van de Kamp is onder andere bewegingsexpert en begeleider van het Nederlands Olympisch team geweest. Hij deelt zijn visie over ‘het nieuwe zitten’ en geeft hier ook uitleg bij.

De middag vindt plaats in het kantoor van EBLO in Zwijndrecht. Geïnteresseerden zijn vanaf 13.30 uur welkom, waarna de middag van start gaat om 14.00 uur. Het informatieve deel wordt rond 17.00 uur beëindigd met een netwerkborrel. De middag is gratis, maar een aanmelding is verplicht via beterzitten@eblo.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.