Mercedes-Benz eCitaro (foto: Daimler)

Mercedes-Benz eCitaro rijdt Limburg binnen

Foto: Daimler

De elektrische eCitaro van Duitse busbouwer Mercedes-Benz zal op termijn in het zuiden van Limburg te zien zijn. Mercedes-Benz mag namelijk tot 27 stuks van deze elektrische bus leveren aan de vervoerder in het Duitse Aken, de ASEAG. Sommige van die voertuigen gaan rijden op routes over de grens naar België en naar Nederland. De eerste zeven bussen zijn al geleverd aan vervoerder ASEAG.

Het is een primeur voor de eCitaro in Nederland. Maar in Duitsland heeft Mercedes-Benz al bestellingen ontvangen en hier rijden de bussen ook al rond. Inmiddels zijn er ook bestellingen ontvangen uit Luxemburg, Noorwegen en Zweden. De bussen die in Aken rijden, zijn uitgerust met twaalf batterijpakketten en hebben een capaciteit van 292 kilowattuur.

Busvloot

Nu al bestaat het grootste deel van de busvloot van ASEAG uit bussen van Mercedes-Benz. Deze elektrische bussen vormen een nieuwe aanvulling in de vloot, waarmee zero emissie-vervoer kan worden uitgevoerd. De bussen zijn niet alleen elektrisch, maar zijn ook uitgerust met de veiligheidssystemen Preventive Brake Assist en de Sideguard Assist. Dit zijn systemen die de chauffeur helpen om veiliger te rijden en tegelijkertijd andere kwetsbare weggebruikers beschermen.

“We zijn trots om de langdurige en vertrouwde samenwerking met ASEAG voort te zetten en hen te begeleiden op hun weg naar elektromobiliteit”, laat Rüdiger Kappel, hoofd verkoop van Mercedes-Benz Buses Duitsland, weten. “ASEAG zal de elektromobiliteit stap voor stap blijven uitbreiden en zal bovendien voor volledig elektrische voertuigen steeds Mercedes‑Benz kiezen.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Mercedes-Benz eCitaro rijdt Limburg binnen”

Pat Rick|30.10.19|17:34

Werd tijd, want de enige diesels op station Sittard zijn Duits.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mercedes-Benz eCitaro rijdt Limburg binnen | OVPro.nl
Mercedes-Benz eCitaro (foto: Daimler)

Mercedes-Benz eCitaro rijdt Limburg binnen

Foto: Daimler

De elektrische eCitaro van Duitse busbouwer Mercedes-Benz zal op termijn in het zuiden van Limburg te zien zijn. Mercedes-Benz mag namelijk tot 27 stuks van deze elektrische bus leveren aan de vervoerder in het Duitse Aken, de ASEAG. Sommige van die voertuigen gaan rijden op routes over de grens naar België en naar Nederland. De eerste zeven bussen zijn al geleverd aan vervoerder ASEAG.

Het is een primeur voor de eCitaro in Nederland. Maar in Duitsland heeft Mercedes-Benz al bestellingen ontvangen en hier rijden de bussen ook al rond. Inmiddels zijn er ook bestellingen ontvangen uit Luxemburg, Noorwegen en Zweden. De bussen die in Aken rijden, zijn uitgerust met twaalf batterijpakketten en hebben een capaciteit van 292 kilowattuur.

Busvloot

Nu al bestaat het grootste deel van de busvloot van ASEAG uit bussen van Mercedes-Benz. Deze elektrische bussen vormen een nieuwe aanvulling in de vloot, waarmee zero emissie-vervoer kan worden uitgevoerd. De bussen zijn niet alleen elektrisch, maar zijn ook uitgerust met de veiligheidssystemen Preventive Brake Assist en de Sideguard Assist. Dit zijn systemen die de chauffeur helpen om veiliger te rijden en tegelijkertijd andere kwetsbare weggebruikers beschermen.

“We zijn trots om de langdurige en vertrouwde samenwerking met ASEAG voort te zetten en hen te begeleiden op hun weg naar elektromobiliteit”, laat Rüdiger Kappel, hoofd verkoop van Mercedes-Benz Buses Duitsland, weten. “ASEAG zal de elektromobiliteit stap voor stap blijven uitbreiden en zal bovendien voor volledig elektrische voertuigen steeds Mercedes‑Benz kiezen.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Mercedes-Benz eCitaro rijdt Limburg binnen”

Pat Rick|30.10.19|17:34

Werd tijd, want de enige diesels op station Sittard zijn Duits.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.