Koning bezoekt OV-bureau

Koning bezoekt OV-bureau Groningen Drenthe

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het OV-bureau Groningen Drenthe en Publiek Vervoer. De koning reed mee in een waterstofbus en sprak met reizigers. Bovendien kwam hij bij die gelegenheid meer te weten over de samenwerking tussen deze partijen op het gebied van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer. 

De samenwerking in kwestie betreft het OV-bureau en Publiek Vervoer, maar ook de betrokken gemeenten en provincies. Het onderliggende idee is dat al het vervoer door een gezamenlijke aanpak efficiënter kan, waarbij ook beter wordt ingespeeld op de wensen van reizigers. Dat moet bijdragen aan de leefbaarheid en economische kracht van de regio. Door de samenwerking moeten zowel de kosten als de inzet van OV-bussen en taxibusjes steeds efficiënter worden. Ook aan het samenvoegen van vervoersstromen wordt gewerkt.

Dynamische reisinformatie

Koning Willem-Alexander werd dinsdag in Assen bijgepraat over alle plannen en ontwikkelingen in de samenwerking tussen doelgroepenvervoer en OV in Groningen en Drenthe. De koning sprak met medewerkers van lokale en regionale overheden, reizigers en medewerkers van Publiek Vervoer en het OV-bureau. Daarbij werd onder meer gesproken over de mogelijkheden van dynamische reisinformatie in te zetten als open data om de dienstverlening te verbeteren. Willem-Alexander reed ook mee in een waterstofbus die op diverse routes in deze regio wordt ingezet.

Nergens anders in Nederland

“Wij denken dat we het beter kunnen doen als we het samen doen, zowel voor de reiziger als kostentechnisch”, zegt Wilko Mol, directeur OV-bureau. “Bovendien zoeken wij structurele manieren om de verschillende vervoerstromen goed samen te voegen.” Jan Bos, directeur Publiek Vervoer: “Ik ben er ontzettend trots op dat de we Zijne Majesteit de Koning kunnen laten zien wat we hier in het Noorden allemaal doen voor de regio en de leefbaarheid ervan in de breedste zin van het woord. Wat wij doen, bestaat nog nergens anders in Nederland”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Koning bezoekt OV-bureau Groningen Drenthe | OVPro.nl