Bussen van Arriva in Limburg, Volvo, VDL, Mercedes

Topman DB: Arriva volgend jaar naar beurs

Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn brengt openbaar vervoer-dochter Arriva volgend jaar “zeker” naar de beurs. Dat heeft topman Richard Lutz van Deutsche Bahn gezegd. Eerder wilde het spoorbedrijf Arriva in zijn geheel verkopen, maar daar zag het vorige maand toch van af.

Lutz wil vanaf mei een deel van Arriva naar de beurs brengen. In de drie jaar daarna moet dan de rest van de aandelen van de vervoerder worden verkocht. Waar de beursgang plaatsvindt is nog onduidelijk, maar eerder werd Amsterdam als mogelijke locatie genoemd.

Verkoop

Deutsche Bahn wil van Arriva af omdat de spoorwegonderneming geld nodig heeft voor investeringen die het niet kan doen vanwege een hoge schuldenlast. Arriva is in veertien landen actief. In Nederland heeft het bedrijf in tien provincies buslijnen. Daarnaast baat het bedrijf in het noorden en oosten van het land en in Limburg spoorverbindingen uit.

Bron: ANP

Lees ook:

‘Deutsche Bahn ziet af van verkoop Arriva’

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Topman DB: Arriva volgend jaar naar beurs”

Pat Rick|04.12.19|16:48

DB moet Arriva verkopen, maar willen ze dat eigenlijk wel? Het Duitse rekenhof adviseert focus op Duitsland, maar DB rijdt graag treinen in heel Europa

Waarschijnlijk brengen ze daarom een minderheidsbelang naar de beurs en houden ze een controlerend belang

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.